Λιτανείες και δεήσεις για βροχή σε Νάξο και Πάρο την Κυριακή

Άγιος Νικόλαος Πλανάς
Newsroom
16/10/2024 18:29
 
 
 

 

Το πρόβλημα της παρατεταμένης ανομβρίας συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία στα νησιά και κυρίως στους κατοίκους που ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές συνέπειες από την έλλειψη νερού. Η λειψυδρία πλήττει διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τα νησιά των Κυκλάδων να μη μένουν ανεπηρέαστα.

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, η Εκκλησία παρεμβαίνει μέσω ποιμαντορικών εγκυκλίων από Μητροπολίτες, προγραμματίζοντας λιτανείες και δεήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr πρόσφατα, ο Μητροπολίτης Παροναξίας, κ. Καλλίνικος, εξέδωσε ποιμαντορική εγκύκλιο, η οποία μάλιστα διαβάστηκε σε όλους τους ιερούς ναούς της Πάρου και της Νάξου την περασμένη Κυριακή, καλώντας τους πιστούς να συμμετάσχουν σε κοινές προσευχές για να ζητήσουν βοήθεια από το Θεό απέναντι στο πρόβλημα της ανομβρίας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, θα πραγματοποιηθούν λιτανείες σε όλες τις ενορίες της Πάρου και της Νάξου, κατά τη διάρκεια των οποίων θα πραγματοποιηθούν δεήσεις για την ανομβρία.

Σύμφωνα με κατοίκους των νησιών, αυτές οι λιτανείες αποτελούν μια πράξη ελπίδας και συλλογικής προσπάθειας, φέρνοντας κοντά τους πιστούς και την Εκκλησία στην κοινή αναζήτηση λύσεων για τη δύσκολη αυτή κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες.

(φώτο: αρχείου)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 714 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*