Νόστιμη και καθησυχαστική κρεατόσουπα με λαχανικά και ενδιαφέρουσα συνοδεία από ντιπ γιαουρτιού με αρωματικά.
Συστατικά:
1 κιλό ουρά βοδινού
1 ½ lt νερό
4 κρεμμύδια ξερά
4 καρότα
2 κλωνάρια σέλερυ
2 μέτριες πατάτες
2 πράσα
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
½ φλ. γιαούρτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κρέας και το νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά 90 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Αφαιρούμε το κρέας και πολτοποιούμε τα λαχανικά.
Ξεψαχνίζουμε τα κομμάτια της ουράς και προσθέτουμε το κρέας στην σούπα.
Σερβίρουμε την σούπα και γαρνίρουμε τα πιάτα με το μείγμα γιαουρτιού
Μείγμα γιαουρτιού:
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και το φρεσκοτριμένο πιπέρι. Μπορούμε ακόμη να προσθέσουμε και ψιλοκομμένα τρυφερά φυλαράκια από σέλερυ.
Πηγή: gourmed.net
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις