Επανασυνδέθηκε το ρεύμα στο ναυπηγείο του Νεωρίου

neorio 5
admin
20/02/2018 12:40
 
 
 

«Πλημμύρισε» με φως το ναυπηγείο του Νεωρίου στη Σύρο, με τον μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ να πατάει τον κεντρικό διακόπτη, επαναφέροντας την ηλεκτροδότηση στις εγκαταστάσεις του, η οποία είχε διακοπεί εδώ και μήνες για οικονομικούς λόγους.

Ο κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη, υπό βροχή, σήμερα το πρωί στο ναυπηγείο, έπειτα από πρόσκληση του Ελληνοαμερικανού επενδυτή Πάνου Ξενοκώστα και του προέδρου των εργαζομένων του Νεωρίου Αντώνη Χατζαντώνη, ενώ το παρών έδωσαν επίσης ο εκπρόσωπος του Καθολικού Επισκόπου π. Αντώνιος Βουτσίνος, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Μαραγκός, ο αντιδήμαρχος κ. Αθανασίου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ρουσσουνέλος, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ερμούπολης κ. Χαλκιά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσος, ο πρόεδρος και όλοι οι εργαζόμενοι.

neorio epanasyndesi reuma 4

neorio epanasyndesi reuma 5
Η συναισθηματικά φορτισμένη – από τα χειροκροτήματα των παρισταμένων και τα δάκρυα των εργαζομένων – ατμόσφαιρα, εντάθηκε ακόμα περισσότερο, όταν ο μητροπολίτης Σύρου τοποθέτησε στον Ηλεκτρικό Πίνακα εικόνα του Αγίου Νικολάου και ένα ρόδι, λέγοντας «ο Άγιος Νικόλαος να μη επιτρέψει ποτέ ξανά να βυθιστεί το ναυπηγείο στο σκοτάδι».

neorio epanasyndesi reuma 6
Στη συνέχεια, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ναυπηγείου ο κ. Χατζαντώνης, εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και τη συμβολή τους στην ελπιδοφόρα αυτή εξέλιξη και ιδιαίτερα τον κ. Δωρόθεο Β’, ο οποίος παίρνοντας τον λόγο, τόνισε: «όπως είπε ο ποιητής “μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να έλθει”! Και σήμερα, με τις προσπάθειές σας, σε πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας, έφτασε η Άνοιξη για το Νεώριο!».

neorio epanasyndesi reuma 7
Ο μητροπολίτης ευχαρίστησε τον πρόεδρο και όλους τους εργαζόμενους του ναυπηγείου που «μάτωσαν», προκειμένου να επαναλειτουργήσει το Νεώριο, καθώς και τον επενδυτή κ. Ξενοκώστα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Θεός οδήγησε τα βήματά του στη Σύρο, για να αγκαλιάσει το Ναυπηγείο μας, τους εργαζομένους σ’ αυτό και όλο το νησί μας!».

neorio epanasyndesi reuma 9
Στη σημασία της ενότητας και της ομοψυχίας στην υπέρβαση των προβλημάτων και των δυσκολιών αναφέρθηκαν, επίσης και όσοι μίλησαν στη συνέχεια, δηλαδή ο εκπρόσωπος του Καθολικού Επισκόπου, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και ο πρόεδρος των Εποχικών Εργαζομένων κ. Σαββίδης.

neorio epanasyndesi reuma 8
(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

 

Γ. Λεονταρίτης: «Η επανασύνδεση απέχει αρκετά από την οριστική επαναλειτουργία»
Με σημερινή δήλωσή του, ο κ. αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης χαιρέτησε την επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης στο ναυπηγείο του Νεωρίου. Όπως ανέφερε: «Η επαναηλεκτροδότηση του Νεωρίου συμβολίζει την “επανεκκίνηση” του ναυπηγείου. Ανταμείβει, επίσης, τις προσπάθειες των εργαζομένων, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα, υπέμειναν ιδιαίτερα σύνθετες καταστάσεις και με πρωτοφανή αξιοπρέπεια, υπομονή και αγωνία συνέβαλαν με τη στάση και την αποφασιστικότητά τους στην προσπάθεια λύσης του ζητήματος. Τους συγχαίρω δημόσια για μια ακόμη φορά.
Ωστόσο, η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος απέχει αρκετά από την οριστική επαναλειτουργία της επιχείρησης, για την οποία απαιτείται να γίνουν αρκετά “βήματα” ακόμη.
Για την οριστική επίτευξη του στόχου αυτού, είναι καθήκον όλων των εμπλεκόμενων πλευρών να συνεχίσουν την αγαστή συνεργασία. Από τη δική μου πλευρά, δε χρειάζεται να επαναλάβω ότι θα παραμείνω αταλάντευτα προσηλωμένος στην προσπάθεια για την επαναλειτουργία του».

(Visited 28 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*