Νεώριο: Συνάντηση Μαραγκού με τον εκπρόσωπο της ONEX Πάνο Ξενοκώστα

xenokostas maragos 1
admin
02/03/2018 20:26
 
 
 

Οι εξελίξεις στο φλέγον ζήτημα της επαναλειτουργίας του Ναυπηγείου Νεωρίου καθώς και ο χρονοπρογραμματισμός με βάση τα εναπομείναντα στάδια της διαδικασίας συζητήθηκαν την Παρασκευή, στο πλαίσιο πολύωρης σύσκεψης, μεταξύ του επικεφαλής της ελληνοαμερικανικής εταιρείας ONEX Πάνου Ξενοκώστα και του δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ONEX ενημέρωσε τον Δήμαρχο, αναφορικά με την διαδικασία σύνταξης του σχετικού φακέλου για τη λήψη σχετικής δικαστικής απόφασης, η οποία είναι αναγκαία για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης καθώς και για τα επόμενα βήματα που έχουν προγραμματιστεί μέχρι την επαναλειτουργία του Ναυπηγείου. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τον κ. Ξενοκώστα για τη σταθερή υποστήριξη, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, των προαναφερόμενων διαδικασιών, με γνώμονα την αίσια έκβαση της όλης προσπάθειας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Γιώργος Μαραγκός παρουσίασε στον κ. Ξενοκώστα την πρόταση αξιοποίησης του Στρατοπέδου “Λοχαγού Αποστόλου Ζαφείρη”, για την οποία ο πρόεδρος της ONEX έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεσμευόμενος για την υποβολή, στο αμέσως προσεχές διάστημα, συγκεκριμένων προτάσεων, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία σημαντικών συνεργειών και πρόσθετων ωφελειών, τόσο για το Ναυπηγείο όσο και για τη σχεδιαζόμενη επένδυση στον χώρο του Στρατοπέδου.

Τέλος, συμφωνήθηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση επανασύνδεση της υδροδότησης του Ναυπηγείου από τη ΔΕΥΑΣ, ενώ έπεται σχετική σύσκεψη στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, παρουσία του δημάρχου, του κ. Ξενοκώστα και της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου, με σκοπό την αναλυτική παρουσίαση στον πρόεδρο της ONEX του Master Plan του λιμένα Ερμούπολης, καθώς και της περαιτέρω συνεργασίας σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

(Visited 37 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*