Γ. Λεονταρίτης προς R. Rice: «Πόλος έλξης σημαντικών επενδύσεων το Νότιο Αιγαίο»

leontaritis rice
admin
09/03/2018 14:46
 
 
 

Η καλλιέργεια των διμερών οικονομικών σχέσεων με αμοιβαίο όφελος και προοπτική μακράς διάρκειας τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης με την Ναυτική Ακόλουθο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ελλάδα Captain Rose Ε. Rice.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Λεονταρίτης επισήμανε στην Αμερικανίδα αξιωματούχο ότι το Νότιο Αιγαίο μπορεί να αποτελέσει τα επόμενα χρόνια πόλο έλξης σημαντικών επενδύσεων, σε μια σειρά από τομείς στους οποίους οι ΗΠΑ έχουν σημαντικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον και πρωτοπόρες επιχειρήσεις.
Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε, επίσης, στις μεγάλες προοπτικές εμβάθυνσης της συνεργασίας της Σύρου με την Αμερική, λόγω των πλεονεκτημάτων της γεωπολιτικής της θέσης και της βιομηχανικής επένδυσης στο ναυπηγείο του Νεωρίου.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα, ενώ και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η μεταξύ τους συνεργασία στο μέλλον δύναται να είναι αμοιβαία επωφελής.
«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση επενδύσεων, στην άκρως ευαίσθητη περιοχή του Αρχιπελάγους μας. Με την αξιοποίηση των χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΣΠΑ) και την προσέλκυση επενδύσεων που προέρχονται από τις Η.Π.Α. (ναυπηγείο Σύρου, επένδυση Hollywood, ενίσχυση της κρουαζιέρας κλπ.) καθιστούμε το Νότιο Αιγαίο καθοριστικό παράγοντα στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της πατρίδας μας και σημαντικό παράγοντα στη διαμόρφωση και ενίσχυση των διεθνών μας σχέσεων» δήλωσε αμέσως μετά ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.
Υπενθυμίζεται ότι το υψηλόβαθμο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α. βρίσκεται στη Σύρο από την Τετάρτη και ήδη είχε σειρά επαφών με τοπικούς φορείς και εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας, ενώ επισκέφθηκε και τις εγκαταστάσεις του Νεωρίου.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*