Πρόταση της ONEX για την αξιοποίηση του Στρατοπέδου “Ζαφείρη” στη Σύρο

 
 
 

Επίσημη πρόταση υπέβαλε ο Πρόεδρος της ελληνοαμερικανικής εταιρείας ΟΝΕΧ κ. Πάνος Ξενοκώστας προς τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργο Μαραγκό, γνωστοποιώντας το ενδιαφέρον της εταιρείας για την άμεση αξιοποίηση του Στρατοπέδου “Ζαφείρη”.

Η πρόταση, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο υπογραφής του Πρωτοκόλλου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ήρθε σε συνέχεια διεξοδικών συζητήσεων, ενδελεχών αναλύσεων των αναγκών της αγοράς αλλά και αναζήτησης δημιουργικών αναπτυξιακών διεξόδων της εγχώριας οικονομίας.
Η υποβληθείσα πρόταση κοινοποιήθηκε και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ κινείται στους βασικούς άξονες στήριξης του Πανεπιστημίου και ενίσχυσης των υποδομών του, της Έρευνας και Ανάπτυξης, της εξειδίκευσης και του εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος μέσω καινοτόμων τεχνολογιών και της κατασκευής εξειδικευμένων τουριστικών υποδομών, της δημιουργίας χώρων πρασίνου και αναψυχής προς υποστήριξη του σύγχρονου συγκροτήματος.
Ιδιαιτέρως σημαντική είναι η τεκμηρίωση της συνάφειας, της συμπληρωματικότητας και της δυνατότητας ανάπτυξης σημαντικών συνεργειών με τη λειτουργία του Ναυπηγείου “Νεώριον”.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, στην πρόταση περιλαμβάνεται:
” Η ενίσχυση και ανάπτυξη συνεργειών με την Πανεπιστημιακή κοινότητα, η δημιουργία υποδομών του Πανεπιστημίου και η διασύνδεση της έρευνας με την παραγωγή και την αγορά.
” Η δημιουργία ενός Κέντρου Έρευνας και ανάπτυξης νέων ναυπηγικών – ναυτιλιακών τεχνολογιών.
” Η δημιουργία συνεδριακού κέντρου και τεχνολογικού πάρκου, εκπαιδευτικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό για τρισδιάστατες (3D) παρουσιάσεις και παρουσιάσεις εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality).
” Η κατασκευή πολυτελών χώρων διαμονής και χώρων αθλητικών δραστηριοτήτων πρασίνου και αναψυχής για τους δημότες και επισκέπτες.
Η πρόταση της εταιρείας ΟΝΕΧ εξετάζεται ήδη με τη δέουσα προσοχή από την Δημοτική Αρχή, στο πλαίσιο του συνολικού αναπτυξιακού της πλάνου για το νησί, το οποίο εστιάζεται στην προσέλκυση επενδύσεων, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ισχυροποίηση της θέσης του Ναυπηγείου, στη στήριξη του Πανεπιστημίου και στην περαιτέρω ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος της Σύρου.

(Visited 20 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*