Χρηματοδοτήσεις έργων στην Αμοργό

 
 
 

Σημαντικά έργα για το δήμο της Αμοργού, εντάχθηκαν στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Νήσων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, στο πλαίσιο του προγράμματος θα χρηματοδοτηθούν με 2 εκατ. ευρώ, τα εξής έργα:

– Ολοκληρωμένη δράση ανάπλασης της Ανατολικής Εισόδου, του Βυζαντινού οικισμού της Χώρας που περιλαμβάνει πλακοστρώσεις, ανάδειξη πηγαδιών, φωτισμό μύλων και αποκατάσταση του μεσαιωνικού μνημείου “Θόλος”, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ

– Βελτίωση – Κατασκευή του αγροτικού δρόμου Θολάρια – Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος , Τοπικής Κοινότητας Θολαρίων, προϋπολογισμοί 650.000 ευρώ

– Βελτίωση – Ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου από Μινώα προς Λεύκες – Αγία Θέκλα, Τοπικής Κοινότητας Καταπόλων, προϋπολογισμοί 650.000 ευρώ

Όλα τα παραπάνω έργα διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη και συμβάλουν στην ανάπτυξη του τουρισμού, τη διαφύλαξη της πολιτισμικής κληρονομιάς και την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας του νησιού (γεωργία, κτηνοτροφία).

Σύμφωνα με το δήμο Αμοργού, οι μελέτες των έργων είναι ώριμες και τα έργα θα δημοπρατηθούν μόλις υλοποιηθεί η επίσημη ένταξη τους στο πρόγραμμα.

Ωστόσο, ο δήμος του νησιού σύντομα θα υποβάλει αίτημα ένταξης για χρηματοδότηση περισσότερων έργων οι μελέτες των οποίων επίσης είναι ώριμες και αφορούν: 

– Ύδρευση περιοχής Αρκεσίνης – Κολοφάνας
– Αλιευτικό καταφύγιο Καταπόλων
– Αγροτικός δρόμος Αγίου Παύλου
– Ύδρευση & Αποχέτευση Αιγιάλης
– Αγροτικός δρόμος Αμμουδιού (Αρκεσίνη)
– Πλατεία όρμου Αιγιάλης.

Επιπλέον να σημειωθεί ότι ο δήμος Αμοργού εξασφάλισε από το Υπουργείο Εσωτερικών τις εξής χρηματοδοτήσεις:
– 130.000 ευρώ για αγορά εξοπλισμού
– 202.000 ευρώ για προμήθεια- τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών (θα αναβαθμισθούν οι παιδικές χαρές Λαγκάδας, Όρμου Αιγιάλης, Βρουτσίου και Αρκεσίνης και θα κατασκευαστεί η παιδική χαρά Θολαρίων).

 

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*