Αγία Σοφία: Πένθιμα χτυπούν οι καμπάνες της Μητρόπολης Παροναξίας

Newsroom
24/07/2020 13:55
 
 
 

 

Ημέρα πένθους χαρακτηρίζεται η 24η Ιουλίου για την ελληνορθόδοξη Εκκλησία, λόγω της απόφασης της Τουρκίας να μετατρέψει το ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί και ήδη σε πολλές περιοχές της Ελλάδας οι καμπάνες στους ιερούς ναούς χτυπούν πένθιμα, ενώ και οι σημαίες που είναι αναρτημένες στις ενορίες κυματίζουν μεσίστιες.

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες και της Μητρόπολης Παροναξίας…

Στη Νάξο πένθιμα χτύπησαν στις 12:00 το μεσημέρι οι καμπάνες στις εκκλησίες της πόλης, ως απάντηση στο θλιβερό γεγονός της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Τήνος

Στην Τήνο, την Πέμπτη, ανήμερα της γιορτής της Αγίας Πελαγίας, πλήθος κόσμου έψαλε τον Ακάθιστο Ύμνο.

Ειδικότερα, ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β, στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στην μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί και κάλεσε τον κόσμο να ψάλλουν όλοι μαζί τον Ακάθιστο ύμνο.

Όπως είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης «καμία εκκλησία δεν μπορεί να γίνει τζαμί. Και αν η Αγιά Σοφιά άντεξε την Άλωση και άντεξε τον πόνο, θα αντέξει και αυτό τον πόνο αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η Αγιά Σοφιά θα είναι πάντοτε μέσα στην καρδιά μας που κανείς δεν θα μπορέσει να απαξιώσει».

Στην Αθήνα, στις 20:00, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα χοροστατήσει της Ιεράς Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου, που θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη Αθηνών.

(Visited 477 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*