Εξαντλήθηκε η πατάτα Νάξου: Προσοχή στις απομιμήσεις συνιστά η ΕΑΣ

patates 000
Newsroom
21/09/2022 16:27
 
 
 

 

Τον κώδωνα του κινδύνου στους καταναλωτές σχετικά με την πατάτα Νάξου που θα βρουν στην αγορά κρούει η τοπική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό πατάτας ΠΓΕ (Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης) που καλλιεργούν οι αγρότες του νησιού. Μάλιστα, ανακοίνωσε πως δεν είναι δυνατή η διάθεση του προϊόντος στην αγορά από την ίδια, καθώς τα αποθέματά της έχουν εξαντληθεί.

Εκτιμάται ότι η διάθεση φρέσκιας πατάτας Νάξου θα είναι εκ νέου δυνατή τον Δεκέμβριο.

Η Ένωση καλεί τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζουν πατάτα Νάξου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι θα πάρουν το σωστό και όχι «μαϊμού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου για τις πατάτες:

«Στην διάρκεια (και) της φετινής καλοκαιρινής περιόδου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε. που καλλιεργούν οι παραγωγοί του νησιού μας.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ευχαριστεί τους Ναξιώτες πατατοπαραγωγούς που για άλλη μια χρονιά εμπιστεύθηκαν στην Ε.Α.Σ. την σοδειά τους αλλά και τους καταναλωτές, οι οποίοι τίμησαν με την προτίμησή τους αυτό το πολύτιμο και πιστοποιημένο προϊόν της ευλογημένης ναξιώτικης γης.

Παράλληλα, ανακοινώνει ότι, προς το παρόν, δεν είναι δυνατή η διάθεση Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε. στην αγορά από την ίδια την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, καθώς τα αποθέματά της έχουν εξαντληθεί. Εκτιμάται, ότι η διάθεση φρέσκιας πατάτας Νάξου θα είναι εκ νέου δυνατή τον Δεκέμβριο του 2022.

Τέλος, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές και τους ζητά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζουν πατάτα Νάξου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι θα πάρουν το σωστό προϊόν κι όχι… απομιμήσεις!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πατάτα Νάξου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου μπορεί κανείς να απευθυνθεί στο τηλέφωνο 2285025340, καθώς και στις σελίδες μας στο Facebook και στο Instagram (easnaxou)».

(Visited 559 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.