Επίσκεψη του Γιώργου Γεωργαντά στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου

Newsroom
30/11/2022 18:53
 
 
 

 

Στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, στο πλαίσιο επίσκεψής του στη Νάξο.

Τον κ. Γεωργαντά υποδέχθηκαν, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, η Διοίκηση και οι Διευθυντές της Ε.Α.Σ., ενώ τον συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδης, οι βουλευτές (κ.κ. Κατερίνα Μονογυιού, Γιάννης Βρούτσης, Φίλιππος Φόρτωμας) του νομού Κυκλάδων, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Νοτίου Αιγαίου, κ. Φιλήμονας Ζανετίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων, Ευδοκία Κατσάνη, ο Έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, κ. Γιάννης Μαργαρίτης, ο Δημάρχος Νάξου, κ. Δημήτρης Λιανός, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Μανώλης Πολυκρέτης, κ.ά.

Στην διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ενημέρωσε τον κ. Γεωργαντά για την ιστορία και τα πεπραγμένα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, ενώ έθεσε υπ’ όψιν του για άλλη μία φορά τα σοβαρά και δισεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας του νησιού μας, όπως, για παράδειγμα, η άκρατη ακρίβεια σε βασικά είδη (ζωοτροφές, μεταφορικά, λιπάσματα, κλπ) και το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Επίσης, συζήτηση έγινε και για το ποιες λύσεις θα μπορούσαν να δοθούν στα εν λόγω προβλήματα, όπως, για παράδειγμα, η αύξηση της επιδότησης της μεταφοράς των ζωοτροφών στα νησιά, η επέκταση του μέτρου του μεταφορικού ισοδύναμου για τις ζωοτροφές και την μεταφορά καυσίμου στα νησιά, καθώς και η επιδότηση των γαλακτοπαραγωγικών ζώων κατά κεφαλή – λύσεις, που ανέφερε ο Δ. Καπούνης και στην συνάντηση που είχε το περασμένο καλοκαίρι με τον κ. Γεωργαντά αλλά και στην κουβέντα που έκανε μαζί του πριν μερικές εβδομάδες ως συντονιστής της Επιτροπής Κτηνοτροφίας της ΕΘ.Ε.Α.Σ.

Επίσης, Δ. Καπούνης και Γ. Γεωργαντάς μίλησαν και για το σπουδαίο ζήτημα του φράγματος του Τσικαλαριού και των δικτύων, με τον Δ. Καπούνη να επισημαίνει εκ νέου την κεφαλαιώδη σημασία του έργου αυτού για τον πρωτογενή τομέα της Νάξου. Μάλιστα, αμφότεροι μετέβησαν και στον χώρο του φράγματος όπου έγινε στον κ. Γεωργαντά ενημέρωση από τους αρμόδιους για το έργο. Ακόμη, ο κ. Γεωργαντάς ξεναγήθηκε και στις υπό κατασκευή νέες εγκαταστάσεις του Τυροκομείου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στην περιοχή του Λιβαδιού.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργαντάς άκουσε με προσοχή τις εισηγήσεις του Δ. Καπούνη και κατέθεσε τις δικές του παρατηρήσεις, ενώ δεσμεύθηκε πως όλα τα θέματα που συζητήθηκαν θα εξεταστούν – ωστόσο, δεν προχώρησε σε πρόταση λύσεων για ορισμένα από τα προβλήματα που αναδείχθηκαν στην συζήτηση.

(Visited 302 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*