Δ. Καπούνης: «Να υπάρξει και καλάθι αγροτών και κτηνοτρόφων»

Newsroom
02/12/2022 13:38
 
 
 

 

Για την επίσκεψη του ΥπΑΑΤ, Γιώργου Γεωργαντά, στην Νάξο και για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας του νησιού λόγω της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους παραγωγής μίλησε, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.

«Ο κ. Γεωργαντάς άκουσε τα προβλήματά μας, έδωσε υποσχέσεις και λύσεις, όμως υπάρχουν πάρα πολλά ακόμη ζητήματα που πρέπει να δούμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δ. Καπούνης.

Μάλιστα, πρότεινε και το εξής: «Όπως υπάρχει το “καλάθι του νοικοκυριού” να υπάρξει και το… “καλάθι των κτηνοτρόφων και των αγροτών”! Όλα, ζωοτροφές, ενέργεια, κλπ, έχουν πάει στα ύψη! Ήδη στη Νάξο έχουν κλείσει έντεκα κτηνοτροφικές μονάδες, ως το τέλος του χρόνου θα έχουν φθάσει τις 18-20».

Την κατάσταση περιέγραψε με τα ίδια, μελανά, χρώματα και ο Ναξιώτης κτηνοτρόφος, Γιώργος Μαργαρίτης. «Ειδικά αυτός ο μήνας είναι για… υπογλώσσια! 60-70% πάνω είναι τώρα οι ζωοτροφές!», ανέφερε μεταξύ άλλων.

(Visited 181 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.