Επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην ΕΑΣ Νάξου

Άκης Αξαόπουλος
06/06/2018 12:13
  •  
  •  
  •  

Τη Νάξο επισκέφθηκε στα πλαίσια του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Ανασυγκρότηση του Πρωτογενούς Τομέα στο Νότιο Αιγαίο, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου.

Τον Υπουργό συνόδευαν ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Τσιρώνης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Αντώνογλου, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Βάγιας, οι τοπικοί βουλευτές κ.κ. Μανιός, Συρμαλένιος και Συρίγος καθώς επίσης και οι Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Συμβούλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσος.

Αμέσως μετά την άφιξή του πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη μονάδα επεξεργασίας γάλακτος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, όπου τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Καπούνης με σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Σ. Νάξου.
Ο Υπουργός με το επιτελείο του ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τις εγκαταστάσεις και την υπερπροσπάθεια που καταβάλλεται για να βγουν στην αγορά αυτά τα τόσο ποιοτικά προϊόντα.

Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη κατά την οποία ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ .Νάξου εξέθεσε τα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους της Νάξου, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ε.Α.Σ. Νάξου και ζήτησε τη συμπαράσταση και τη βοήθεια του Υπουργού και των Υπηρεσιακών Παραγόντων του Υπουργείου, ενώ έθεσε και τα μελλοντικά αναπτυξιακά σχέδια της Ε.Α.Σ. Νάξου (μονάδα βιοαερίου, αιολικό πάρκο κτλ).

Για όλα τα ανωτέρω, κατατέθηκε σχετικό υπόμνημα στον Υπουργό, ο οποίος αφού άκουσε με ενδιαφέρον όλα τα ανωτέρω, δεσμεύτηκε ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε δίκαιο αίτημα των αγροτών αλλά και της Ε.Α.Σ . Νάξου.

(Visited 56 times, 1 visits today)