Έναρξη του 4ου και τελευταίου δολωματικού ψεκασμού

Άκης Αξαόπουλος
11/10/2019 15:39
 
 
 

 

Από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου ανακοινώνεται η έναρξη του 4ου και τελευταίου δολωματικού ψεκασμού των ελαιοδέντρων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς από την 12 Οκτωβρίου 2019, ο οποίος θα διαρκέσει 6 ημέρες και ολοκληρώνεται στις 17 Οκτωβρίου 2019, στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες Χαλκείου και Μονής.

Επισημαίνουμε ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν ανοικτά τα αγροκτήματα τους αλλά και να παρευρίσκονται σε αυτά, όσοι το επιθυμούν προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοκομία τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές προς αποφυγή τυχών δηλητηριάσεων.

Η συγκομιδή ελαιοκάρπου για την παραγωγή βρώσιμων ελιών αλλά και ελαιολάδου επιτρέπεται να ξεκινήσει μετά την 1 Νοεμβρίου 2019 (15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση και της τελευταίας ημέρας των δολωματικών ψεκασμών).

Επίσης όσοι παραγωγοί επιθυμούν να συγκομίσουν νωρίτερα από τις αναφερόμενες ημερομηνίες, θα πρέπει να ενημερώσουν τα κατά τόπους συνεργεία ψεκασμού ή το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας Νάξου τηλ. 2285361464 -2285361453.

(Visited 129 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.