Καπούνης σε ΣΚΑΪ και Real FM: Άμεση ανάγκη να στηριχτούν οι κτηνοτρόφοι

Άκης Αξαόπουλος
17/04/2020 11:52
 
 
 

 

Για την «καταστροφή» που, όπως τόνισε, έπαθαν φέτος οι κτηνοτρόφοι της Νάξου και όχι μόνο, λόγω κορωνοϊού μίλησε, στο ραδιόφωνο του Real FM και στους Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.

«Ενώ άλλες χρονιές εμείς, σαν Ένωση, τις ημέρες του Πάσχα είχαμε μία ροή και σφάζαμε 6,5 με 7 χιλιάδες αμνοερίφια, φέτος είχαμε πτώση 70 με 75%, δεν σφάξαμε ούτε 2,5 χιλιάδες. Οι υπόλοιποι παραγωγοί της Νάξου έφθασαν γύρω στις 8 χιλιάδες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καπούνης, απαριθμώντας κατόπιν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι, όπως το ότι δεν κατάφεραν να πουλήσουν τα ζώα τους λόγω χαμηλής τιμής (που προκλήθηκε από τη χαμηλή ζήτηση λόγω κορονοϊού), δεν μπορούν να αρμέξουν και να φέρουν γάλα για τυροκόμηση ώστε να εξασφαλίσουν κάποια χρήματα, ενώ τα κοπάδια τους μεγάλωσαν και μαζί αυξήθηκαν οι ανάγκες τους σε ζωοτροφές και τα άλλα κόστη.

Τέλος, ο Δημήτρης Καπούνης έκανε, για ακόμα μια φορά, έκκληση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να στηρίξει με μέτρα τους κτηνοτρόφους για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που τους έχουν «χτυπήσει».

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους το αρμόδιο Υπουργείο θα μπορούσε να στηρίξει τους κτηνοτρόφους είναι, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης, η επιδότηση ανά κιλό στο κρέας.

Ακούστε τις δηλώσεις του Δ. Καπούνη στο παρακάτω link:

Ο Δημήτρης Καπούνης και στο ΣΚΑΪ

Στα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Νάξου, λόγω πανδημίας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Ζήτησε για ακόμα μια φορά από την κυβέρνηση να στηρίξει άμεσα με μέτρα τους κτηνοτρόφους όχι μόνο της Νάξου αλλά και όλης της Ελλάδας, προτείνοντας παράλληλα και τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε αυτό να γίνει, όπως, επιδότηση μέσω των ενισχύσεων De Minimis, οι οποίες προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση κ.ά.

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε και ο Ναξιώτης κτηνοτρόφος, Γιώργος Μαστορόπουλος.

Ωστόσο, ο κ. Καπούνης έστειλε και το δικό του μήνυμα εν όψει του Πάσχα: «Μένουμε σπίτι! Τρώμε κατσίκι Νάξου και Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου!».

(Visited 232 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*