ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων: Εκδήλωση στην Κέα για την αγροτική ανάπτυξη στα μικρά Κυκλαδονήσια

xorafi
Newsroom
30/09/2020 16:53
 
 
 

Ανοιχτή Συζήτηση με θέμα «Η Αγροτική Ανάπτυξη στα μικρά Κυκλαδονήσια: Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία, Γεωργία και Μεταποίηση» διοργανώνουν στην Κέα ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κυκλάδων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 18:30 στο Κηποθέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κέας στον Μυλοπόταμο, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Σταύρο Αραχωβίτη, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αρμόδιο Τομεάρχη και πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κέα, ο κ. Αραχωβίτης την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, θα επισκεφθεί αγροτικές περιοχές, καθώς και παραγωγικές μονάδες του νησιού.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «με δεδομένη την κεφαλαιώδη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την διατροφική ασφάλεια του πληθυσμού της χώρας, καθώς και την αναγνώρισή του ως πυλώνα για την κοινωνία και την οικονομία, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες κρίσης λόγω πανδημίας, με την παράλληλη σαφή έλλειψη στήριξης του πρωτογενούς τομέα από την κυβέρνηση αφού τα μέτρα που λαμβάνει υπολείπονται κατά πολύ των αναγκών, στόχος της εκδήλωσης – ανοιχτής συζήτησης είναι η διερεύνηση τρόπων για τη στήριξη όλων των τομέων της αγροτικής ανάπτυξης, αλλά και η εξεύρεση λύσεων για τα χρόνια προβλήματα των Αγροτικών Συνεταιρισμών στα μικρά Κυκλαδονήσια».

Προσκεκλημένοι, οι οποίοι θα συμμετέχουν με εισηγήσεις, τοποθετήσεις και παρεμβάσεις, είναι:
*η κ. Δήμητρα Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νήσων Κυκλάδων και Αργοσαρωνικού.

*ο κ. Μόσχος Κορασίδης, εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, πρώην Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης.

*ο κ. ΙωάννηςΡούσσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

*ο κ. Γιώργος Βουτσινάς, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιουλίδας, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αγροτικών θεμάτων Κέας και αγρότης.

*ο κ. Γιάννης Πορίχης, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάτω Μεριάς.

*ο Νίκος Μανιός, πρώην βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

*Παραγωγοί από όλους τους τομείς: μελισσοκομία, κτηνοτροφία, γεωργία, όπως επίσης και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων.

Επίσης, δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της ΕΑΣ είτε διά ζώσης, είτε με τηλεδιάσκεψη.
Λόγω των αναγκαίων υγειονομικών πρωτοκόλλων (covid-19), θα τηρούνται αποστάσεις και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν μάσκες προφύλαξης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης
Η Αγροτική Ανάπτυξη στα μικρά Κυκλαδονήσια:
Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία, Γεωργία και Μεταποίηση

 

Χώρος: Κηποθέατρο Λαογραφικού Μουσείου, Μυλοπόταμος Κέας.
Ημερομηνία: 05/10/2020.
Ώρα Έναρξης: 18:30.

Συντονισμός: Άννα Μαυρουδή, εκπ/κός, πρ.περιφερειακή σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

18:30-18:50 Χαιρετισμοί:
*Ρένα Βελισσαροπούλου, Δήμαρχος Κέας
*Ιωάννης Ευαγγέλου, Έπαρχος Κέας-Κύθνου
*Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων

18:50-19:40 Εισηγήσεις
*Σταύρος Αραχωβίτης, πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ΤομεάρχηςΑγροτικής Ανάπτυξης Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ «Αγροτική Ανάπτυξη στα μικρά Κυκλαδονήσια».
*Δήμητρα Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος Δ.Σ. Ένωση Συνεταιρισμών Νήσων Κυκλάδων και Αργοσαρωνικού, «Χρόνια προβλήματα Αγροτικών Συνεταιρισμών στις μικρές Κυκλάδες».

19:30-19:50 Τοποθετήσεις
*Γιώργος Βουτσινάς, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Ιουλίδας, εντεταλμένος, δημοτικός σύμβουλος αγροτικών θεμάτων Κέας, αγρότης.
*Γιάννης Πορίχης, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Κάτω Μεριάς.

19:50-20:20 Παρεμβάσεις:
*Μόσχος Κορασίδης, εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, πρώην Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης: «Συγκριτικά πλεονεκτήματα της Τζιας και δυνατότητες αγροτικής ανάπτυξης».
*Ιωάννης Ρούσσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων, «Δημιουργία cluster για τα Κυκλαδικά προιόντα του τομέα της αγροδιατροφής και της γαστρονομίας».
*Νίκος Μανιός, πρ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «Το παράδειγμα της Νάξου: Η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στις μικρές παραγωγές τοπικών προιόντων».

20:20-21:20 Συζήτηση-Παρεμβάσεις από Αγροτικούς Συλλόγους της Ένωσης, αγρότες, κτηνοτρόφους, ειδικούς σε θέματα γεωπονίας και κτηνιατρικής κ.α.

21:20-21:50 Συμπεράσματα-Κλείσιμο εκδήλωσης

(Visited 107 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*