Μύκονος: Αλβανοί κακοποιοί «χτύπησαν» δεκάδες βίλες και ξενοδοχεία στο νησί – Δείτε βίντεο

Newsroom
09/09/2022 01:23
 
 
 

 

Δύο σκληροί Αλβανοί κακοποιοί που είχαν απαγόρευση εισόδου και παραμονής στην Ελλάδα αλλά και σε όλη τη ζώνη Σενγκεν, συνελήφθησαν από ειδική ομάδα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, γιατί «χτύπησαν» δεκάδες βίλες και ξενοδοχεία του νησιού αποκομίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Μετρητά, κοσμήματα, πανακριβα ρολόγια ανάμεσα τους και Patek Philippe, ρούχα επώνυμων οίκων υψηλής ραπτικής ακόμα και διαβατήρια έκαναν «φτερά», ενω μονο η λεία απο τα χτυπηματα που διαπιστώθηκαν και αναφέρονται στη δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr, αγγίζουν τo μισό εκατομμύριο ευρώ.

Τα χτυπήματα

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία «η εγκληματική ομάδα, από τις αρχές Ιουνίου 2022 διέπραττε κακουργήματα και ειδικότερα, διακεκριμένες κλοπές σε κατοικίες και τουριστικά καταλύματα στην Μύκονο, η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 120.000 €».

Δράστες όπως προέκυψε των λεηλασιών, είναι οι δύο Αλβανοί ηλικίας 43 ετών και 32 ετών. Από την προανάκριση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας, την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού και την κατόπτευση περιοχών όπου πραγματοποιούνται οι κλοπές σε μονοκατοικίες και πολυτελή τουριστικά καταλύματα στην ευρύτερη περιοχή της Μυκόνου διαπιστώνεται ότι οι «ποντικοι» χτυπουσαν «με τη μέθοδο της διάρρηξης παραθύρου και μπαλκονόπορτας, χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο (κατσαβίδι) και από ανασφάλιστες θύρες κατά περίπτωση με σκοπό την αφαίρεση χρημάτων τιμαλφών και ένδυσης από τους ενοίκους, οι οποίοι απουσίαζαν».

Οι κατηγορούμενοι όπως αναφέρεται, διέπραξαν από τις 11 Ιουνιου μέχρι τις 23 Ιουλίου, 12 «αρπαγές» με χαρακτηριστική αυτή της 18ης Ιουνίου όπου απο τις 19:00 έως τις 23:00, μπήκαν σε τουριστικό κατάλυμα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρω και ρολόι χειρός μαύρο μάρκας Patek Philippe Aquanaut με διαμετρο 35mm αξίας 40.000 ευρώ αλλά και της 9ης Ιουλίου οπου απο τις ώρες 18:20 έως 22:20 μπήκαν σε ξενοδοχείο και αφαίρεσαν 11 δελτία διαβατηρίων των ενοίκων, το χρηματικό ποσό των 18.200 € το χρηματικό ποσό των 5500 δολαρίων τιμαλφή και χρυσαφικά συνολικής αξίας 9000 ευρώ. Όπως δε αναφερεται στη δικογραφία «Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων χρημάτων, χρυσαφικών κοσμημάτων και αντικειμένων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 410.000 ευρώ».

Personae non gratae

Αναφορικά με το προφίλ των δύο Αλβανών, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, «οι δύο κατηγορούμενοι είναι καταχωρημένοι στο κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών με απαγόρευση εισόδου ή διαμονής σε έδαφος Σένγκεν».

Ο ένας Αλβανός μάλιστα, όπως προκύπτει από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, κυκλοφορούσε με τρεις ταυτότητες ενώ ο δεύτερος με δύο. «Ο πρώτος κατηγορούμενος είναι άτομο που κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για πλαστογραφία και κλοπή.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος συνελήφθη για χρήση πλαστού διαβατηρίου στη χώρα μας και έχει αλλάξει πολλές φορές το ονοματεπώνυμο του κατόπιν αλληλογραφίας στην υπηρεσία μας με τις αλβανικές αρχές μέσω διαύλου επικοινωνίας της Ιντερπόλ. Εκτίμηση της υπηρεσίας μας είναι ότι οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές στην νήσο Μύκονο με την ίδια μεθοδολογία κατά το παρελθόν» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

(Visited 72 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.