3ο σκέλος του 23ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα ΚΥΚΛΑΔΕΣ 2017 “Cyclades Regatta” από την Πάρο στη Σέριφο (φώτος)

cyclades regatta 2017 paros serifos 4
admin
10/07/2017 10:46
 
 
 

Εντυπωσιακή ήταν η εκκίνηση των σκαφών που συμμετέχουν στον 23ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Κυκλάδες 2017 “Cyclades Regatta”, το 3ο σκέλος του οποίου περιλάμβανε την διαδρομή από τον κόλπο της Παροικιάς της Πάρου προς τη Σέριφο.
Όλα τα σκάφη ξεκίνησαν παρακάμπτοντας τον κάβο του Αγίου Φωκά, με κατεύθυνση προς το Λιβάδι της Σερίφου, σε απόσταση περίπου 30 ναυτικών μιλίων, με βόρειο άνεμο έως και 25 κόμβους. Η κούρσα ήταν πολύ γρήγορη λόγω του δυνατού ανέμου και τα πρώτα σκάφη τερμάτισαν σε λιγότερο από 3 ώρες.

cyclades regatta 2017 paros serifos 1

cyclades regatta 2017 paros serifos 2

cyclades regatta 2017 paros serifos 3

cyclades regatta 2017 paros serifos 5
Η εκδήλωση απονομής επάθλων στη Σέριφο ήταν ιδιαίτερα φιλόξενη, με τους ιστιοπλόους να συγκεντρώνονται στο παραλιακό εστιατόριο «ΙΣΑΛΟΣ», το οποίο ετοίμασε ένα πλουσιοπάροχο και καλόγουστο μπουφέ, προσφορά του Δήμου Σερίφου. Την απονομή τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Σερίφου κ. Αντωνάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Ρώτας και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου κ. Χρυσολωράς, ενώ τον Λιμενάρχη αντιπροσώπευσε ο κ. Παπαγεωργίου.
Κύπελλα απονεμήθηκαν στους πρώτους νικητές του αγώνα ως εξής: στο σκάφος “FARSIDE XL” με κυβερνήτη τον Martin Timmermans για την κλάση ORC I, στο σκάφος “AFRODITI SOLARIS” με κυβερνήτη τον Βασίλη Μιλιώτη για την κλάση ORC CLUB και στο σκάφος “DECISION” με κυβερνήτη τον Γιώργο Λάσδα για την κλάση NON SPINNAKER.

cyclades regatta 2017 serifos 1

Ο αντιπρόεδρος του ΝΟΤΚ Αντρέας Αντωνόπουλους απευθύνει χαιρετισμό στους τοπικούς φορείς της Σερίφου και τα πληρώματα

 

cyclades regatta 2017 serifos 2

O εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου απονέμει το κύπελλο για την 1η θέση της 3ης Ιστιοδρομίας στην κλάση ORC CLUB στο σκάφος “AFRODITI SOLARIS” με κυβερνήτη τον Βασίλη Μιλιώτη και το πλήρωμα του

 

cyclades regatta 2017 serifos 3

O δήμαρχος Σερίφου Αντώνης Αντωνάκης απονέμει το κύπελλο για την 1η θέση της 3ης Ιστιοδρομίας στην κλάση ORC Ι στο σκάφος “FARSIDE XL” με κυβερνήτη τον Martin Timmermans και το πλήρωμα του

 

cyclades regatta 2017 serifos 4

O αντιδήμαρχος Σερίφου Δημήτρης Ρώτας απονέμει το κύπελλο για την 1η θέση της 3ης Ιστιοδρομίας στην κλάση NONSPINAKKER στο σκάφος “DECISION” με κυβερνήτη τον Γιώργο Λάσδα και το πλήρωμα του

 

Επίσης, ο Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας απένειμε τιμητικές πλακέτες για την άψογη φιλοξενία, την υποστήριξη και τη συνδρομή τους στη διεξαγωγή του αγώνα στον δήμαρχο Σερίφου κ. Αντωνάκη, στον αντιδήμαρχο Σερίφου κ. Ρώτα που βοήθησε όλα τα σκάφη να δέσουν στο λιμάνι και στον Λιμενάρχη Σερίφου κ. Ραπτόπουλο.

cyclades regatta 2017 serifos 5

Ο έφορος Ανοιχτής Θαλάσσης του ΝΟΤΚ απονέμει ένα κυκλαδίτικο αναμνηστικό στον αντιδήμαρχο Σερίφου Δημήτρη Ρώτα για την προσφορά του στην διοργάνωση

 

cyclades regatta 2017 serifos 6

Ο έφορος Ανοιχτής Θαλάσσης του ΝΟΤΚ απονέμει τιμητική πλακέτα στον δήμαρχο Σερίφου Αντώνη Αντωνάκη

 

cyclades regatta 2017 serifos 7

Ο έφορος Ανοιχτής Θαλάσσης του ΝΟΤΚ απονέμει τιμητική πλακέτα στον εκπρόσωπο του Λιμεναρχείου Κωνσταντίνο Παπαγεωργίου

Μετά την εκδήλωση απονομής, τα πληρώματα μαζεύτηκαν στο bar Shark του Γιώργου Χρυσολωρά, με κερασμένο το πρώτο ποτό και διασκέδαση με υπέροχη μουσική μέχρι τις πρωινές ώρες.

cyclades regatta 2017 serifos 8

cyclades regatta 2017 serifos 9

cyclades regatta 2017 serifos 10

 

(Visited 42 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*