Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τα δικά του «ΟΧΙ»

Newsroom
27/10/2021 12:01
 
 
 

 

Στην ανακοίνωση/πρόσκληση/πρόγραμμα για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, η  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σημειώνει στο τέλος με έντονα (bold) γράμματα:

«Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Τα ίδια ορίζονται και σε εορταστικά προγράμματα επιμέρους νησιών (Άνδρος, Τήνος, Πάρος, Μήλος κ.λπ), αλλά και σε μικρή υποσημείωση, εν είδει ύστερης, αμελητέας γραφής, στο πρόγραμμα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που καθυστερημένα δημοσιοποίησε.

Επίσης, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι «λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας».

Τα ίδια αναφέρει και η απόφαση 74901/13-10-2021 «Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940» του υπουργού Εσωτερικών.

Προς τι, λοιπόν, η δεξίωση μετά την παρέλαση στο Δημαρχείο και το …κέρασμα στις Κοινότητες; Καμιά άλλη οργανωτική Αρχή στο νομό (πλην της Θήρας στο ευρύχωρο Μπελλώνειο Ίδρυμα) δεν ανακοίνωσε αυτήν την περιττή τελετή, ούτε συνάδει με τις υπουργικές υπομνήσεις, αλλά και την επιμονή της πανδημίας.

Μήπως η Νάξος ξεπέρασε τα «κύματα θαλάσσης» του κορωνοϊού; Μήπως για τους τοπικούς μας άρχοντες …στην Πάρο βρέχει, παρά τα διόλου ευοίωνα προανακρούσματα;

Επίσης, στις πόλεις – έδρες των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων, το πρόγραμμα καταρτίζεται, κατά τα οριζόμενα, από αυτές.

Αυτό έγινε στα πιο πάνω νησιά του νομού μας. (Ο Δήμος Θήρας εξαιρείται και μάλιστα δίνει ένα ιδιαίτερο και ενδιαφέρον πολιτικό χρώμα στις εκδηλώσεις).

Αυτό, δηλαδή, επιτάσσει η σχετική υπουργική απόφαση για όποιον τη διαβάζει σωστά, αλλά και η κοινή λογική. Στη Νάξο δεν ηγέρθη τέτοιο θέμα. Πολύ περισσότερο φέτος που οι εσωκομματικές, νεοδημοκρατικές εκλογικές ομαδώσεις στο νησί έφεραν κοντά, εν μιά καρδία, έστω και για λόγους συγκυριακούς και σκοπιμότητας, το Επαρχείο και το Δημαρχείο!

Η σειρά προβαδίσματος

Όσο για τη σειρά προβαδίσματος, καλό θα είναι ο Δήμος να τηρεί κατά γράμμα τις αποφάσεις του Υπουργείου και να μην παραλείπει από τις εκδηλώσεις εκπροσώπους της κυβέρνησης, της Βουλής, βουλευτές, πρώην βουλευτές κ.λπ. Αν δεν οφείλεται σε άγνοια, αυτή η παράλειψη κινδυνεύει να παρεξηγηθεί πολλαπλώς. (Δες και την πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτη).

Και για τη Φώφη…

Τέλος, για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά: Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης συνεδρίασε την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 δια περιφοράς και αποφάσισε να αναρτήσει μεσίστιες τις σημαίες του σήμερα, κατά την ταφή της Γεννηματά και να εκδώσει σχετικό ψήφισμα ενώ άλλοι κυκλαδίτες αυτοδιοικητικοί έστειλαν συλλυπητήρια μηνύματα. Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου θα παραστεί στην κηδεία της. Ο Δήμος μας δήλωσε «απών». Εκκωφαντικό και δυσεξήγητο. Προπάντων, όταν η Γεννηματά υπηρέτησε και την Αυτοδιοίκηση από θέση μάχης. Υπάρχει απάντηση;

Επιχώριος

Υστερόγραφο:

*Αποφασίστε, όσο και αν σας είναι πικρό το καταπότιο. Ας το συνειδητοποιήσετε και μην υποφέρετε άλλο. Δεν γίνεται στην ίδια ανακοίνωση το Μανώλης (Γλέζος) να γράφεται και Μανόλης!

*Για τον σημαιοστολισμό στις τράπεζες, τι να πει κανείς. Μήπως δημοτικοποιήθηκαν και δεν το πήραμε χαμπάρι; Όσο για τα ελλιμενισμένα πλοία, είναι η πρώτη φορά που τα κάνει …θάλασσα η δημοτική γραφειοκρατία;

(Visited 306 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*