Στο «σφυρί» 155 ξενοδοχειακές μονάδες – 21 στις Κυκλάδες

ξενοδοχείο Νάξος
Newsroom
13/10/2023 03:04
 
 
 

 

Στο «σφυρί» έχουν βγει τις τελευταίες 30 ημέρες 155 ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα μέσω ιστοσελίδων αγγελιών ακινήτων στη χώρα μας, ενώ συνολικά οι αγγελίες για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο έφτασαν τις 473.

Τα στοιχεία φέρνει στη δημοσιότητα έκθεση του E- Real Estates στην οποία σημειώνεται ότι «αποτελεί «έκπληξη» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η διαθεσιμότητα ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών καταλυμάτων που διατίθενται προς πώληση».

Μεγάλη διαθεσιμότητα, σύμφωνα με τις αναρτημένες αγγελίες, καταγράφεται κυρίως σε ξενοδοχεία μικρότερης κατηγορίας από 10 έως 30 δωμάτια, ξενοδοχειακές μονάδες ή και τουριστικά καταλύματα που όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσαν σε οικογενειακή βάση αποτελώντας βασικό πυλώνα της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και εν γένει τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, έχουν αναρτηθεί 18 αγγελίες στην Αττική, 9 στην Ήπειρο, 16 στην Χαλκιδική, 18 στη Πελοπόννησο, 7 στη Θεσσαλία, 24 στη Κρήτη, 21 στις Κυκλάδες, 16 στα Ιόνια Νησιά κλπ.

Ξένα και εγχώρια funds κυρίως οι αγοραστές ξενοδοχειακών μονάδων
«Θεωρούμε ότι η διαθεσιμότητα ξενοδοχειακών μονάδων και ιδιαίτερα μικρών – οικογενειακών μονάδων που διατίθενται προς πώληση θα αυξηθούν ραγδαία στο άμεσο μέλλον και η «βαριά» βιομηχανία της χώρας θα αλλάξει χέρια, καθώς ήδη πληθαίνει το ενδιαφέρον ξένων funds και tour operators», δηλώνει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Τα νέα funds ξένων ή και εγχώριων συμφερόντων στοχεύουν στην κτηματαγορά τόσο μέσω αγορών ακινήτων από ιδιώτες αλλά και απόκτησης ακινήτων και ξενοδοχειακών μονάδων μέσω «ροζ» δανείων. Δηλαδή, επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου – ξενοδοχειακές μονάδες που δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις και βρίσκονται στο όριο πλέον να γίνουν «κόκκινες».

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.985 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*