Στην αναζήτηση του «καθοδηγητή»: Σεσημασμένοι χούλιγκαν στη ΓΑΔΑ για εξέταση – Σε καταστολή με ακρωτηριασμένο πόδι ο αστυνομικός

Newsroom
12/12/2023 22:36
 
 
 

 

Καταθέσεις και ανώνυμες τηλεφωνικές πληροφορίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών με στόχο να φτάσουν στα ίχνη του καθοδηγητή του 18χρονου αλλά και ενός στενού πυρήνα περίπου 10 ατόμων, ο οποίος εκτιμάται ότι οργάνωσε και εκτέλεσε την επίθεση κατά των αστυνομικών την περασμένη Πέμπτη στα επεισόδια στου Ρέντη.

Σεσημασμένοι χούλιγκαν και άτομα γνωστά στις Αρχές καλούνται στη ΓΑΔΑ για εξέταση.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη λίστα με 200 ονόματα σκληρών χούλιγκαν με όλες τις ομάδες και από όλη την Ελλάδα προσκόμισαν στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης.

«Ο κατάλογος των ατόμων αυτών αφορά, όλα τα χρώματα και όλη την επικράτεια» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο φάκελο που παραδόθηκε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, περιλαμβάνονται πολλά περιστατικά, οπαδικής -και όχι μόνον- βίας που έχουν σημειωθεί την τελευταία χρονιά.

«Πάμε έξω στους μπάτσους»

Στους αστυνομικούς ο 18χρονος φέρεται να περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα της βραδιάς που οδήγησαν στον βαρύ τραυματισμό του αστυνομικού αλλά και τον ρόλο ενός μεγαλύτερου ηλικίας άνδρα ο οποίος, όπως υποστήριξε, έδωσε το σύνθημα για την επίθεση.

«Πάμε έξω στους μπάτσους», του είπε ο υποκινητής. Όταν βγήκαν έξω από το γήπεδο, ο ίδιος άνδρας σύμφωνα με τον 18χρονο που του έδωσε μια ναυτική φωτοβολίδα, και του εξήγησε πώς να την χρησιμοποιήσει ρίχνοντάς την προς το μέρος των Αστυνομικών.

Ο 18χρονος σύμφωνα με πληροφορίες είπε στους αστυνομικούς ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον υποκινητή καθώς φορούσε κουκούλα. Μία άλλη εκδοχή έδωσε ο δικηγόρος του, ο οποίος τόνισε πως πιθανώς ο νεαρός φοβάται να μιλήσει.

Το βίντεο ντοκουμέντο δευτερόλεπτα μετά το βαρύ τραυματισμό του αστυνομικού, δείχνει μία ομάδα μαυροφορεμένων να τρέχει να μπει στο γήπεδο. Όπως φέρεται να είπε ο 18χρονος και ο ίδιος μπήκε μέσα και ανέφερε στον αδερφό του και στους φίλους του, τι είχε συμβεί.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς, πως φοβούμενος για τις συνέπειες τις πράξης του, άλλαξε τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε και διέγραψε τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Εκτός από τα άτομα με τα οποία βρισκόταν στο γήπεδο, ο 18χρονος ενημέρωσε τη σύντροφό του και τον αδερφό του. Όλοι τους εξεταζόμενοι επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του, αναφέροντας την κακή ψυχολογική του κατάσταση, μετά το περιστατικό.

Στον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρότατα από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, προχώρησαν οι γιατροί. Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε στα επεισόδια το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο του Ρέντη με ναυτική φωτοβολίδα.

Ακρωτηρίασαν το αριστερό πόδι του αστυνομικού

Στον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρότατα από φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, προχώρησαν οι γιατροί. Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε στα επεισόδια το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο του Ρέντη με ναυτική φωτοβολίδα.

Ο άνδρας βρίσκεται σε καταστολή, υποστηρίζεται αναπνευστικά και αιμοδυναμικά ενώ οι γιατροί προχώρησαν και στην εξωνευρική αιμοκάθαρση του αστυνομικού επειδή υπάρχουν επιπλοκές στα ζωτικά του όργανα.

*(ΦΩΤΟ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI)
Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 102 times, 1 visits today)

3 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*