Self tests: Διαθέσιμα από Πέμπτη μόνο για μαθητές λυκείου κι εκπαιδευτικούς

Newsroom
06/04/2021 16:10
 
 
 

Από την Πέμπτη θα μπορούν οι γονείς να πάρουν τα self tests, τα οποία προς το παρόν θα διατίθενται μόνο για μαθητές λυκείου κι εκπαιδευτικούς.

O Θανάσης Παπαθανάσης μέλος του Δ.Σ. του πανελληνίου συνδέσμου φαρμακοποιών μίλησε στην «Ωρα Ελλάδος» για το self test, το οποίο μπαίνει ουσιαστικά στις ζωές μας από την Πέμπτη. Στην πλειονότητά τους, τα τεστ διανέμονται από τις φαρμακαποθήκες στα φαρμακεία από τις 9:00 σήμερα το πρωί, η πλατφόρμα ανοίγει την Τετάρτη, οπότε, από Πέμπτη πλέον θα μπορούν να τα παραλάβουν οι πολίτες.

Ωστόσο, ο κ. Παπαθανάσης εφιστά την προσοχή των πολιτών, καθώς δικαίωμα παραλαβής θα έχουν μόνον οι μαθητές λυκείου ηλικίας 16 έως 18 ετών και οι εκπαιδευτικοί, δηλαδή μόνο όσοι θα πάνε από την ερχόμενη Δευτέρα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στα λύκεια της χώρας. Μάλιστα, όπως τόνισε, υπάρχουν ήδη προπαραγγελίες από τους πολίτες που θέλουν να προμηθευτούν τα self test για τον κορωνοϊό τα οποία διανέμονται δωρεάν (σ.σ.: έναν την εβδομάδα ανά αριθμό ΑΜΚΑ) από την κυβέρνηση μέσω των φαρμακείων όλης της χώρας.

Εκανε παράκληση δε, οι γονείς να σπεύσουν να προμηθευτούν τα τεστ έγκαιρα, έτσι ώστε να τα παραλάβουν μέχρι το Σάββατο, καθώς θα είναι ανοιχτά όλα τα φαρμακεία, ενώ την Κυριακή μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στα εφημερεύοντα.

Πλέον, στα φαρμακεία βρίσκονται προς πώληση κι άλλα διαγνωστικά rapid test, καθώς «τώρα μπορεί να πωλήσει ο φαρμακοποιός. Με τον νέο νόμο δίνεται η δυνατότητα να αγοράζονται και self test, εκτός αυτών που παρέχονται δωρεάν και στοιχίζουν γύρω στα 7 με 7,5 ευρώ».

(Πηγή: ethnos.gr)

(Visited 168 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*