Επιμελητήριο: Δωρεάν σεμινάρια ειδικά σχεδιασμένα για τα μέλη του Δικτύου “Aegean Cuisine”

Newsroom
04/02/2022 19:51
 
 
 

 

Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου ξεκινά το Επιμελητήριο Κυκλάδων μια σειρά δωρεάν διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια αποκλειστικά για τα μέλη του Δικτύου “Aegean Cuisine” πάνω σε θέματα που αφορούν στην εξέλιξη και το μέλλον της εστίασης και του τομέα της αγροδιατροφής και γαστρονομίας.

Με τον τρόπο αυτό, το Επιμελητήριο στοχεύει στην ενίσχυση και προβολή των θεμελιωδών αρχών και αξιών που οδήγησαν εξαρχής στη δημιουργία του Δικτύου, καθώς πιστεύει ακράδαντα πως σε δύσκολους καιρούς οι συνέργειες μας κάνουν πιο ισχυρούς και θεωρεί ότι στις παρούσες συνθήκες το δίκτυο μπορεί να αποδειχθεί ένα ακόμη πιο χρήσιμο εργαλείο για τις τοπικές επιχειρήσεις.

Για το σχεδιασμό και τη δημιουργία των σεμιναρίων αυτών, το Επιμελητήριο Κυκλάδων συνεργάστηκε καταρχάς με δύο αναγνωρισμένους εισηγητές από τον χώρο της γαστρονομίας και της οινογευσίας, τον δημοσιογράφο γαστρονομίας και ιδρυτή του “Delio Food Hub” Χάρη Τζαννή και τον εκπαιδευτή sommelier και ιδρυτή του “Geniusin Gastronomy” Γιώργο Λούκα να μας μιλήσουν για όλα όσα συνιστούν το μέλλον της ελληνικής γαστρονομίας στην Ελλάδα και διεθνώς.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων, που απευθύνονται τόσο στις επιχειρήσεις εστίασης όσο και στους παραγωγούς, μέλη του Δικτύου “Aegean Cuisine”, είναι το ακόλουθο:

*Βασικές αρχές γαστρονομικού marketing, εισηγητής: Χάρης Τζαννής.
Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022 (17:00-20:00).

*Branding και η σημασία του για τις επιχειρήσεις της γαστρονομίας, εισηγητής: Χάρης Τζαννής.
Τρίτη 15 Φεβρουαρίου2022 (17:00-20:00).

*Συνδυασμός Φαγητού – Κρασιού: Μεθοδολογία, Κανόνες, Δυσκολίες, Παραδείγματα, εισηγητής: Γιώργος Λούκας.
Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 (17:00-21:00).

*Κανόνες, χρήσιμες πληροφορίες και πρακτική επίδειξη για το τέλειο σέρβις των κρασιών. Συμβουλές για τη σωστή συντήρηση και την ανάδειξη των προϊόντων, εισηγητής: Γιώργος Λούκας.
Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 (17:00-21:00).

*Γαστρονομικός τουρισμός / Τα τοπικά προϊόντα και η σημασία τους, εισηγητής: Χάρης Τζαννής.
Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου2022 (17:00-20:00).
*Βιωσιμότητα και food cost τοπικών προϊόντων: η φιλοσοφία κοστολόγησης των υλικών και πώς τα τοπικά προϊόντα επηρεάζουν τη διαδικασία αυτή / Νέες τάσεις στην γαστρονομία και τον τουρισμό, εισηγητής: Χάρης Τζαννής.
Τρίτη 1 Μαρτίου2022 (17:00-20:00).

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλα τα μέλη του Δικτύου “Aegean Cuisine” και στους εργαζομένους των επιχειρήσεών τους και έχουν σαν στόχο να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις επαγγελματικές τους δεξιότητες, αλλά και να ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ των μελών του δικτύου υπενθυμίζοντας τις αξίες και τις ιδέες που το δίκτυό μας πρεσβεύει.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο https://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=53516&articleid=64939, επιλέγοντας όσες από τις ενότητες επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και μισή ώρα πριν την έναρξη του κάθε σεμιναρίου, οπότε και θα αποστέλλεται ο σύνδεσμος παρακολούθησης σε όσους έχουν δηλώσει το e-mail τους. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ή αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες, θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επικοινωνίας και υποστήριξης στο τηλέφωνο 22810-82346.

Προσκαλούμε λοιπόν όλα τα μέλη του Aegean Cuisine να παρακολουθήσουν τα συγκεκριμένα σεμινάρια, μετά το πέρας των οποίων θα δοθεί και η δυνατότητα για εποικοδομητική συζήτηση πάνω στα θέματα που διαπραγματεύονται.

Επιπλέον, η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου αναφέρει και τα εξής:
Τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας αποτέλεσαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους μας και οδήγησαν στο να αναθεωρήσουμε πολλές από τις πρακτικές και τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεών μας.

Στο πλαίσιο αυτό και εξαιτίας των νέων συνθηκών, το πρόγραμμα που είχε ανακοινώσει το Επιμελητήριο Κυκλάδων για την επιχειρηματική εξέλιξη του Δικτύου “Aegean Cuisine” έπρεπε να αναθεωρηθεί και να ανασχεδιαστεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες και τα νέα δεδομένα που έχει επιφέρει η πανδημία.

Ωστόσο, μέχρι να ολοκληρωθεί ο επανασχεδιασμός του και να υπάρξουν νέες εξελίξεις ως προς αυτό, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, αντιλαμβανόμενο τις δυσκολίες που έχουν προκύψει για τα μέλη του, προχώρησε σε μια σειρά από ενέργειες για την ενδυνάμωση του δικτύου:

*συνέχισε την διεύρυνση του Δικτύου “Aegean Cuisine” με τη διενέργεια νέου κύκλου επιθεωρήσεων των εστιατορίων για τα έτη 2021-2022 και έτσι αυτή τη στιγμή το δίκτυο αποτελείται από 190 εστιατόρια και έχει συμπεριλάβει στο μητρώο προτεινόμενων προϊόντων 387 προϊόντα από 81 παραγωγούς, από όλα τα νησιά των Κυκλάδων, ενώ

*θα ακολουθήσει η διοργάνωση διευρυμένου συνεδρίου με τη συμμετοχή των μελών του δικτύου και φορέων και ειδικών της γαστρονομίας προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για το μέλλον του δικτύου στην Ελλάδα και διεθνώς και για το οποίο θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες.

(Visited 121 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*