FAMiLY BEEZ: Το οργανικό μέλι από τη Σέριφο που «δώρισε» στις Κυκλάδες βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό

Newsroom
14/04/2022 12:14
 
 
 

 

Με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία “Best Story Telling” διακρίθηκε στον διαγωνισμό World Food Gift Challenge της IGCAT το οργανικό μέλι THE FAMiLY BEEZ από τη Σέριφο, ανάμεσα σε 33 προϊόντα από ευρωπαϊκές και άλλες χώρες.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, συμμετείχε για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό με δύο δώρα από τις Κυκλάδες και δύο από τα Δωδεκάνησα, με τη διάκριση αυτή να αποδεικνύει πως σε μια κατηγορία υψηλού ανταγωνισμού η ιστορία ενός προϊόντος που παράγεται με τη μικρότερη δυνατή παρέμβαση στη φυσική διαδικασία και ο τρόπος που επιλέγει να την αφηγηθεί, μέσα από μια μοναδικά σχεδιασμένη συσκευασία και με σεβασμό στις αρχές της βιωσιμότητας, αποτελούν στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά προκειμένου να αναδειχθούν τα μοναδικά του χαρακτηριστικά.

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων χαίρεται ιδιαίτερα που η ποιότητα των κυκλαδικών προϊόντων που προσφέρει το μοναδικό οικοσύστημα των Κυκλάδων παραμένει σταθερά υψηλή χάρη στην ακούραστη προσπάθεια των τοπικών παραγωγών, γεγονός που αναγνωρίζεται και διεθνώς.

Η ενασχόληση με τον τομέα της γαστρονομίας τα τελευταία χρόνια γίνεται με όλο και μεγαλύτερη φροντίδα, επιμέλεια και προσοχή στη λεπτομέρεια. Όσοι από τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες της εστίασης έχουν υιοθετήσει αυτή τη λογική, έχουν ήδη δει τους κόπους τους να επιβραβεύονται, ενώ ταυτόχρονα έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της εμπειρίας των επισκεπτών στα νησιά μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή θα βοηθήσει και ο νέος κύκλος αξιολόγησης των τοπικών προϊόντων, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, για την εγγραφή τους στο μητρώο των Προτεινόμενων Προϊόντων του δικτύου “Aegean Cuisine” ώστε οι παραγωγοί μαζί με τα εστιατόρια του δικτύου να συνεχίσουν να αποτελούν τους πιο σημαντικούς πρεσβευτές της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης αλλά ταυτόχρονα και της σύγχρονης εκδοχής της αιγαιοπελαγίτικης κουζίνας.

(Visited 230 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*