Μια ωραία πρόταση για γρήγορο και εύκολο πιλάφι για να μην πάει χαμένη η μαγειρίτσα από το Πασχαλινό τραπέζι.
20′ μαγείρεμα Σύνολο: 20′
Υλικά
Μερίδες: 2
2 φλιτζ. τσαγιού μαγειρίτσα(που μας περίσσεψε)
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι parboiled του 10λεπτου
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
3 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για το εύκολο πιλάφι με τη μαγειρίτσα που περίσσεψε, σε μια μέτρια κατσαρόλα με 2 φλιτζ. τσαγιού νερό που κοχλάζει, βράζουμε 1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι parboiled του 10λεπτου σε μέτρια φωτιά, για περίπου 7 λεπτά.
Προσθέτουμε 2 φλιτζ. τσαγιού μαγειρίτσα που μας περίσσεψε, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 3 λεπτά, έως ότου φουσκώσει και μαλακώσει το ρύζι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να απορροφήσει τους υδρατμούς.
Αφαιρούμε την πετσέτα, σκορπίζουμε 3 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε το πιλάφι με τη μαγειρίτσα που περίσσεψε.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις