Δροσερή και καλοκαιρινή σαλάτα με Φασόλια

Newsroom.
14/06/2024 06:45
 
 
 

Τώρα λοιπόν, που το καλοκαιράκι το νιώθουμε πλέον στο πετσί μας, τα όσπρια τα προτιμώ να τα απολαμβάνω σε πολύχρωμες , δροσερές και νόστιμες σαλάτες.

Τα φασόλια είναι πλούσια σε σίδηρο, αποτελούν πηγή ασβεστίου και φυλλικού οξέος. Επιπλέον είναι καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης και πολύ καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών κι έτσι συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων, που επιβαρύνουν τη λειτουργία της καρδιάς…

Συνεπώς τα φασόλια σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά κάνουν τη σαλάτα μας πλούσια στη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών για εμάς και την οικογένεια μας.

Υλικά:
*250 γρ. φασόλια
*½ κόκκινη πιπεριά
*½ κίτρινη πιπεριά
*1 ντομάτα
*½ αγγούρι
*2 κρεμμυδάκια φρέσκα
*½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
*2 κ.σ. ελιές σε ροδελες
*2 κ.σ. μαϊντανός
*60 γρ. φέτα
*ελαιόλαδο, λεμόνι
*σπόρους τζία (προαιρετικό)
*τόνος (προαιρετικό)

Εκτέλεση:
Αρχικά θα πρέπει να έχουμε μουλιάσει από βραδύς τα φασόλια μας και το πρωί αφού τα σουρώσουμε ,τα βάζουμε στην φωτιά να σιγοβράσουν μέχρι να είναι μαλακά.
Έπειτα ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και μόλις είναι έτοιμα τα φασόλια μας τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ.
Και τέλος, προσθέτουμε ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και σερβίρουμε.

*Μπορούμε να βάλουμε και μόνο λεμόνι αν θέλουμε να προσέξουμε αφού το ελαιόλαδο ναι μεν θρεπτικό και ωφέλιμο αλλά με πολλές θερμίδες και η συγκεκριμένη σαλάτα είναι τέτοια που δεν θα της λείψει κατά την γνώμη μου.

*Οι δοσολογίες είναι ενδεικτικές.. Αν κάτι σας αρέσει περισσότερο προφανώς και μπορείτε να βάλετε έξτρα, όπως και να παραλείψετε κάτι που δεν σας αρέσει…

Πηγή: supermumoftwinboys.blogspot.com

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 57 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*