Ρώσικη σαλάτα, η αυθεντική

Newsroom.
21/12/2024 06:42
 
 
 

 

Η αυθεντική ρώσικη σαλάτα ή «σαλάτα Ολιβιέ», όπως την αποκαλούν οι Ρώσοι, ταιριάζει γάντι σε εορταστικά τραπέζια, είτε έχουμε κρέας είτε ψάρι για κυρίως. Ιδανικά γίνεται με σπιτική μαγιονέζια αλλά μπορούμε να τη φτιάξουμε και με έτοιμη.

Υλικά:
300 γρ. μαγιονέζα, κατά προτίμηση σπιτική
2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
3 αγγουράκια τουρσί, στραγγισμένα και κομμένα σε μικρά καρέ του 1 εκ.
1 καρότο, βρασμένο, σε καρέ του 1 εκ.
1 μεγάλο παντζάρι, βρασμένο και κομμένο σε μικρά καρέ του 1 εκ.
1 πράσινο μήλο, καθαρισμένο, σε μικρά καρέ του 1 εκ.
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε αυθεντική ρώσικη σαλάτα, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα βαθύ μπολ τη μαγιονέζα, την πάπρικα, το ξύσμα, τον χυμό, 3 κουτ. σούπας από το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε τα αγγουράκια τουρσί, το καρότο, το παντζάρι και το μήλο και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε τα υλικά να καλυφθούν ομοιόμορφα. Αν θέλουμε, βάζουμε τη σαλάτα για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Τη σερβίρουμε σε ωραίο μπολ και σκορπίζουμε από πάνω της το υπόλοιπο σχοινόπρασο.
Σερβίρουμε με λεπτές φέτες φρυγανισμένο ψωμί.

Πηγή: gastronomos.gr του Περικλή Κοσκινά

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος και Food styling: Tina Webb

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*