Σιφναίικος νηστίσιμος κεφτές για τη Σαρακοστή αλλά και μεζές για όλο τον χρόνο.
Υλικά:
½ κιλό ρεβίθια
4 μέτριες πατάτες βρασμένες
4 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
λίγο τριμμένο δυόσμο
αρκετή τριμμένη μαντζουράνα
ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
λάδι ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Από βραδύς μουλιάζουμε τα ρεβίθια. Το πρωί τους ρίχνουμε τη σόδα και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να μουλιάσουν. Τα ξεπλένουμε καλά (3-4 νερά). Βάζουμε όλα τα υλικά και τα αλέθουμε στο μίξερ, στη μηχανή του κιμά (όχι σε μπλέντερ για να μη λιώσουν τελείως) ή τα κόβουμε στο multi. Αν το μίγμα μας είναι αραιό για να το πλάσουμε σε κεφτέδες του προσθέτουμε και λίγο αλεύρι και το δουλεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί. Πλάθουμε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε.
Πηγή: secretkitchenandtravel.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
One Comment