Η γραβιέρα Νάξου “κέρδισε” το Παρίσι

Άκης Αξαόπουλος
26/01/2020 14:25
 
 
 

 

Το πιο μεγάλο καμάρι της Ένωσης Αγροτικής Συνεταιρισμών Νάξου και της ναξιώτικης τυροκομίας βρέθηκε, την περασμένη Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020, στην πρωτεύουσα της Γαλλίας στο πλαίσιο event του, συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines (στο οποίο και συμμετέχει η Ε.Α.Σ. Νάξου με την Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π).

Σκοπός του ταξιδιού του; Να παρουσιαστεί στους, πάντοτε απαιτητικούς από άποψη… γαστρονομική, Γάλλους και να τους εντυπωσιάσει με τα εξαιρετικά του χαρακτηριστικά και, φυσικά, με την υπέροχη γεύση του! Και τα κατάφερε!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε έναν χώρο υψηλού γούστου, με μεγάλη γαστριμαργική ιστορία και επιτυχία και απολύτως ταιριαστό με την σπουδαιότητα του εκλεκτού τυριού. Επρόκειτο για ένα από τα γνωστότερα και πιο φινετσάτα εστιατόρια του Παρισιού, το Mavrommatis Passy Restaurant των αδελφών Μαυρομμάτη, οι οποίοι, από το 1981, αποτελούν τους πρεσβευτές της ελληνικής και κυπριακής γαστρονομίας στη Γαλλία την οποία πια έχουν κατακτήσει με τα πιάτα υψηλής ποιότητας που προτείνουν, τα οποία συνδυάζουν αρμονικά τη γαλλική γαστρονομική κουλτούρα με τις παραδοσιακές ελληνικές και κυπριακές γεύσεις.

Μάλιστα, στη διάρκεια του event μίλησε, για τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., μία κορυφαία προσωπικότητα της ελληνικής και παγκόσμιας γαστρονομίας, ο σεφ του εστιατορίου, Ανδρέας Μαυρομμάτης, ο οποίος έχει βραβευθεί με την ύψιστη γαστρονομική διάκριση, δηλαδή ένα Αστέρι Michelin! Για τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. μίλησε στους παρευρισκόμενους και ο υπεύθυνος για θέματα επικοινωνίας της «Ένωσης», Γιώργος Σέργης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Κύπρου στη Γαλλία, κ. Παντιάς Δ. Ηλιάδης, καθώς και μέλη της πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι. Ακόμη, το «παρών» στο event έδωσαν και δημοσιογράφοι, food bloggers, επαγγελματίες, κ.ά.

Όλοι, αφού άκουσαν και έμαθαν όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν για τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου, κατάλαβαν τη μεγάλη διατροφική αξία της κι έπειτα τη δοκίμασαν κιόλας σε διάφορα πιάτα και συνδυασμούς, μένοντας εντυπωσιασμένοι!

(Visited 659 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*