Κακοκαιρία: «Είναι πιο πιθανό να χιονίσει περισσότερο στη Νάξο απ’ ότι στη Φλώρινα»

χιονόπτωσης
Άκης Αξαόπουλος
20/01/2022 13:43
 
 
 

 

«Στην κατάψυξη» αναμένεται να μπει η χώρα όσο πλησιάζει το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλου, στην εκπομπή «Από τις Έξι».

Το δριμύ ψύχος που έρχεται αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες, ενώ θα κάνει την εμφάνισή του από την Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα και από το Σάββατο νοτιότερα. Χιόνια αναμένουμε να δούμε και στην Αττική. Σημειώνεται ότι στην επερχόμενη κακοκαιρία έχει μεν δοθεί το όνομα «Ελπίδα», ωστόσο αυτό δεν έχει δοθεί επισήμως από την Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, καιρική ανάσα παίρνουμε την Πέμπτη μεν, με άνοδο της θερμοκρασίας. Ωστόσο από την Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα και το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα έρχεται πολυήμερο δριμύ ψύχος.


Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Η «Ελπίδα» έρχεται με χιόνια και πολικό ψύχος – Πώς θα επηρεάσει τις Κυκλάδες 


Την Πέμπτη λίγες βροχές περιμένουμε στη νότια Πελοπόννησο, τοπικά στο Αιγαίο και σταδιακά στη βορειοδυτική Ελλάδα με χιόνια εκεί στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι, θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 11 βαθμούς, έως 14 με 15 στην υπόλοιπη χώρα με παγετό όμως τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στις Κυκλάδες σήμερα θα επικρατήσουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές.
Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή η χώρα θα μοιραστεί καιρικά στα δύο. Έτσι στη βόρεια Ελλάδα θα μπει βοριάς, θα ρίξει τη θερμοκρασία, φέρνοντας χιόνια και σε ημιορεινές περιοχές , προς το βράδυ και στα βόρεια πεδινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε τοπικές βροχές, καταιγίδες στο Αιγαίο, τα χιόνια όμως θα περιορίζονται προς το παρόν στα ορεινά.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα χιονίσει σίγουρα στη Θεσσαλία και σε πεδινές περιοχές, θα κατέβει στη Στερεά και στην Εύβοια. Με τα τελευταία στοιχεία, θα περάσει από την Αττική αλλά μην περιμένετε και πολλά πράγματα.

«Αυτό το κύμα ψύχους θα μείνει στη χώρα. Δηλαδή οι πολύ κρύες αέριες μάζες. Τι σημαίνει αυτό; Αν δώσει το σύστημα και νερό, θα είναι χιόνι. Άρα μπορούμε να κρατήσουμε νομίζω τις δύο φάσεις της κακοκαιρίας αυτής: Η πρώτη φάση είναι το κρύο του Σαββατοκύριακου με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας: της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Εύβοιας και ακόμα και στην Αττική και υπάρχει και η δεύτερη φάση – Δευτέρα, Τρίτη – που είναι αβέβαιη.

Κάποια στοιχεία χθες έδιναν πολλά χιόνια Δευτέρα, Τρίτη. Ας κρατήσουμε μικρό καλάθι, να δούμε πώς θα εξελιχθεί το Σαββατοκύριακο. Είναι πιο πιθανό να χιονίσει περισσότερο στη Νάξο απ’ ότι στη Φλώρινα».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

(Visited 3.466 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*