Κακοκαιρία «Μπιάνκα»: Βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες – Ο καιρός της εβδομάδας

Newsroom
27/02/2022 21:53
 
 
 

 

Σε ισχύ εξακολουθεί να βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ με το σκηνικό του καιρού να είναι χειμωνιάτικο και τη Δευτέρα (28-02-2022). Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας «Μπιάνκα» που πλήττει τη χώρα, είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες και τα χιόνια.

Στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες τη Δευτέρα αλλά και την Τρίτη.

Αναλυτικά ο καιρός τη Δευτέρα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ):

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα τις πρώτες πρωινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, οι οποίες θα είναι τοπικά πυκνές στα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης τις πρωινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις, με εντάσεις έως 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και νότια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στις Κυκλάδες θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός της εβδομάδας

ΤΡΙΤΗ 01-03-2022

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από
τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά της χώρας, κατά τόπους πυκνές σε ορεινές καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και της κεντρικής Στερεάς.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα
πελάγη 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα φθάνοντας στα βόρεια τους 7 με 9, στα κεντρικά τους 9 με 12 και στα νότια τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

ΤΕΤΑΡΤΗ 02-03-2022

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια και βαθμιαία βελτίωση.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και τη νότια νησιωτική χώρα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά αλλά από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία και από τα κεντρικά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά κυρίως της κεντρικής και νότιας χώρας καθώς και στα ορεινά της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα κεντρικά και νότια.
Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 03-03-2022

Στα δυτικά κυρίως θαλάσσια – παραθαλάσσια καθώς και στο Αιγαίο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, στα πελάγη 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της κυρίως στα κεντρικά και νότια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-03-2022

Στα δυτικά καθώς και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Από τη νύχτα στο Αιγαίο θα στραφούν βαθμιαία σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05-03-2022

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις όπου πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στα νότια. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

(Visited 455 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*