Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (video)

Άκης Αξαόπουλος
05/04/2022 13:43
 
 
 

 

Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης αποχαιρετά την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη 

Κερά Ρήνη του Αιγαίου και της Ελλάδας,

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, διερμηνεύοντας τα αισθήματα, τις σκέψεις και τις ψυχικές διαθέσεις του ναξιακού λαού, σε αποχαιρετά σήμερα στο χωριό που αγάπησες και αγαπήθηκες. Με όλη τη Νάξο κοντά σου. Γιατί η φωνή σου ένωνε και ενώνει.

Ήσουν η πιο μελωδική και δροσερή φωνή, σαν τα γάργαρα νερά της Κεραμωτής, όπου γεννήθηκες, του Κυνιδάρου όπου μεγάλωσες. Το ναξιώτικο, το νησιώτικο τραγούδι είναι ταυτισμένο με τη φωνή σου και θα παραμείνει, γιατί τα τραγούδια σου δεν θα σωπάσουν ποτέ. Θα εξακολουθούμε να τα τραγουδάμε, να χορεύουμε με τις μελωδίες τους, να δίνουμε τόπο στα βάσανα της ζωής, να απολαμβάνουμε τις χαρές της.

Οι ξωμάχοι της Νάξου, οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι μας, βρίσκουν και σήμερα στα τραγούδια σου απάγκιο. Οι θαλασσινοί σε αναγνωρίζουν στο τραγούδι των κυμάτων.

Το τραγούδι σου στηρίζεται στέρεα στη μουσική μας παράδοση και παράλληλα έχει πανελλήνιο και παγκόσμιο αντίκτυπο, γιατί είναι γνήσιο και αγγίζει τις λεπτές χορδές της ανθρώπινης ψυχής.
Η ανεκτίμητη καλλιτεχνική προσφορά σου συνδυάζεται με τη σεμνότητα, το ήθος, την ευαισθησία, την καλοσύνη, την αγάπη στον τόπο και τους ανθρώπους του.

Η Νάξος σου η «αγαπημένη και χιλιοτραγουδισμένη» σε αποχαιρετά σήμερα. Όμως, η μνήμη σου πρέπει να διαιωνιστεί και πέρα από τα τραγούδια σου. Από το 2004 είχε συσταθεί, με απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Νομικό Πρόσωπο με την επωνυμία «Μουσικό Χορολογικό Κέντρο Δήμου Νάξου Γεώργιος Κονιτόπουλος». Από τότε δεν έχει προχωρήσει. Προτείνουμε την προσθήκη στην επωνυμία του τού ονόματός σου δίπλα σε αυτό του αείμνηστου αδελφού σου, με τον οποίο ψηλώσατε το τραγούδι μας και να εκσυγχρονιστεί η σχετική απόφαση. Να πραγματοποιηθεί επιτέλους αυτό το Κέντρο, που θα έχει πολύτιμη προσφορά και όχι μόνο για το νησί μας. Αυτή θα είναι η καλύτερη σπονδή στη μνήμη σου.

Αγαπημένη μας κερά Ρήνη,

Τώρα, που η αγαπημένη σου κυνιδαριώτικη γη θα σε δεχτεί στους κόλπους της, η αγροτιά του νησιού μας που τόσο σε αγάπησε, τραγούδησε και τραγουδά τα αμάραντα τραγούδια σου, που τη ψυχαγώγησες και τη ψυχαγωγείς, σε αποχαιρετά με βαθιά οδύνη.

Καλό ταξίδι γλυκόλαλη τραγουδίστρια του Αιγαίου!
Αιωνία σου η μνήμη!

(Visited 417 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*