Ψήφισμα Ο.ΝΑ.Σ. για το θάνατο του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου

Άκης Αξαόπουλος
16/04/2022 11:29
 
 
 

 

Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 και ώρα 17:00, με πρωτοβουλία του κ. Μανώλη Καλαϊτζή, Προέδρου της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.), μέλη της οποίας είναι δεκαεπτά Σύλλογοι με έδρα την Αθήνα, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική σύσκεψη των μελών του Δ.Σ.. Η τηλεφωνική σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία λόγω του θλιβερού αγγέλματος της εκδημίας του Μητροπολίτου Ηλιουπόλεως και Θείρων κυρού Χρυσοστόμου.

Κατά την τηλεφωνική σύσκεψη το Δ.Σ. αποφάσισε, ομόφωνα, ως ελάχιστο φόρο τιμής, τα ακόλουθα:

Να εκφράσει τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκδημούντος
Στη μνήμη του, αντί στεφάνου, να δοθεί οικονομική ενίσχυση στο Ίδρυμα Στήριξης Νοσοκομείου-Κ.Υ. Νάξου
Να δημοσιευτεί το παρόν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Νάξου.

Ο συμπολίτης μας, μακαριστός Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως και Θείρων Χρυσόστομος, υπήρξε μεγάλη προσωπικότητα. Γεννήθηκε στον Δαμαριώνα της Νάξου, αλλά έζησε το μεγαλύτερο μέρος του βίου του στο Λονδίνο, όπου διακρίθηκε προσφέροντας τεράστιο έργο, τόσο στην Ορθοδοξία όσο και στον Ελληνισμό.

Η Ο.ΝΑ.Σ., το έτος 2006, τίμησε τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου, αναγνωρίζοντας το ήθος του και την πολυδιάστατη διακονία του. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο της διακονίας του υπήρξε αρωγός σε προσπάθειες ανάδειξης και αξιοποίησης του τοπικού πολιτισμού, αλλά και σε προσπάθειες προόδου συμπολιτών του και ατόμων που έχρηζαν κοινωνικής και προσωπικής υποστήριξης.

(Visited 71 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.