Μήνυμα Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Newsroom
17/11/2023 11:36
 
 
 

 

«Διαχρονικά σύμβολα του αδούλωτου πνεύματος και της αποφασιστικότητας» χαρακτήρισε τους φοιτητές που συμμετείχαν στο Πολυτεχνείο ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νίκος Λειβαδάρας στο μήνυμα του για την 50η επέτειο της εξέγερσης, το οποίο αναλυτικά έχει ως εξής:

Σήμερα τιμούμε τη γενιά του Πολυτεχνείου, τιμούμε τους νέους που αγωνίστηκαν για να υπερασπιστούν ανώτερα ιδανικά, τη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την Παιδεία.

Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου, σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές της αντίστασης κατά της δικτατορίας, έγιναν διαχρονικά σύμβολα του αδούλωτου πνεύματος και της αποφασιστικότητας. Προτίμησαν να θυσιάσουν το δικό τους μέλλον για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας και κατάφεραν με τον τολμηρό αγώνα τους να γκρεμίσουν ένα βίαιο και άνομο καθεστώς, που ως τότε φάνταζε ανίκητο.

Τον Νοέμβρη του ’73, στο χώμα που πότισε το αίμα των φοιτητών φύτρωσε ξανά ο σπόρος της ελπίδας. Αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε, μισό αιώνα μετά, γιατί ο αγώνας για «ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι διαρκής, δύσκολος και δυστυχώς επίκαιρος…

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*