Μήνυμα Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης για την Εργατική Πρωτομαγιά

Newsroom
01/05/2020 15:29
 
 
 

 

Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα – σύμβολο για τους αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο, τιμώντας την ανάμνηση της εξέγερσης των εργατικών συνδικάτων στο Σικάγο την 1η Μαΐου 1886, μια εξέγερση που κατέληξε σε αιματοχυσία κι έμεινε στην ιστορία ως μια από τις κορυφαίες στιγμές της πάλης των τάξεων στη νεότερη εποχή.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά μας βρίσκει στο μέσο μιας πανδημικής κρίσης χωρίς προηγούμενο, μιας κρίσης που έχει επιφέρει και εξακολουθεί να επιφέρει πολλαπλές επιπτώσεις στη ζωή όλων μας.
Ειδικότερα, στον εργασιακό τομέα, από τη μια η οικονομική απραγία και στασιμότητα αυτής της περιόδου έχει δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον, ενώ από την άλλη η εντατικοποίηση της εργασίας εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία όσων εργάζονται στην «πρώτη γραμμή».

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και συλλόγους, στέκεται διαχρονικά δίπλα στους εργαζομένους, στηρίζοντας κάθε αγώνα που συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και εργασίας, ενώ παράλληλα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δημιουργηθούν νέες προοπτικές και ευκαιρίες για το εργασιακό μέλλον του νησιού μας.

Ιδιαίτερα, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, ο Δήμος μας μεριμνά και συμπαρίσταται υλικά και ηθικά στις ευάλωτες ομάδες άλλα και σε όσους πλήττονται από την υγειονομική κρίση, λαμβάνοντας μέτρα ανακούφισης, προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη συγκυρία με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και να κρατηθεί η κοινωνία μας ενωμένη και αλληλέγγυα.

Η σημερινή ημέρα, η Εργατική Πρωτομαγιά, μπορεί να μην εορταστεί όπως τα προηγούμενα χρόνια, όμως έχει χαραχθεί βαθιά στη συνείδησή μας και μας υπενθυμίζει πως ό,τι κατέκτησε η εργατική τάξη, το κατέκτησε με σκληρούς και αιματοβαμμένους αγώνες. Μας υπενθυμίζει πως ο αγώνας για την προστασία και την υπεράσπιση των κεκτημένων δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι αέναος και καθημερινός, διασφαλίζοντας ένα καλύτερο και δικαιότερο αύριο με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης για εμάς και τα παιδιά μας.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*