Δεν είναι ευθύνη των εθελοντών τα αδέσποτα αλλά των δήμων

κατασκευή καταφυγίων αδέσποτων ζώων
Άκης Αξαόπουλος
11/11/2020 19:47
 
 
 

 

Όπως παρατηρήθηκε στην πρώτη καραντίνα έτσι φοβόμαστε ότι θα γίνει και σε αυτήν εδώ την περίοδο της δεύτερης καραντίνας με του δήμους σε όλη την χώρα να μην αναλαμβάνουν δράση για το σοβαρό θέμα της σίτισης και του ποτίσματος των αδέσποτων ζώων την περίοδο της καραντίνας πετώντας για άλλη μία φορά το μπαλάκι της ευθύνης στους εθελοντές.

Δεν είναι ευθύνη των εθελοντών τα αδέσποτα αλλά των δήμων!

Σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς αποτελούν ευθύνη αποκλειστικά του οικείου δήμου και όχι των φιλοζωικών συλλόγων και των εθελοντών. Οι δεύτεροι μπορούν και πρέπει να συμβάλουν στο έργο του εκάστοτε δήμου αποκλειστικά και μόνο συμβουλευτικά και χωρίς κανέναν άλλον ρόλο.

Δεν πρέπει για άλλη μία φορά οι φιλοζωικοί σύλλογοι και οι εθελοντές να δεχτούν να γίνουν έρμαια του κάθε δήμου που απλώς δεν κάνει σωστά την δουλειά του.

Τα αδέσποτα ζώα για άλλη μια φορά μας χρειάζονται και για να γίνει αυτό θα πρέπει επιτέλους τα όργανα και οι εργαζόμενοι των δήμων να δουλέψουν σωστά για να μην μείνει κανένα αδέσποτο ζώο πεινασμένο και διψασμένο κατά την διάρκεια της καραντίνας.

Καλούμε τους δήμους όλης της χώρας να αναλάβουν και να πάρουν στις πλάτες τους το δύσκολο αυτό έργο της σίτισης και του ποτίσματος των αδέσποτων ζώων έτσι ώστε να μην μείνει κανένα ζωάκι χωρίς τροφή και νερό σε όλη την διάρκεια της καραντίνας.

Καλούμε τους φιλοζωικούς συλλόγους από άκρη σε άκρη σε όλη την χώρα να απαιτήσουν από τους οικείους δήμους τους να κάνουν πράξη αυτό το δύσκολο έργο και να μην δεχτούν να γίνουν οι ίδιοι υπεύθυνοι για αυτή την πολύ δύσκολη δουλειά σε αυτήν την πολύ δύσκολη υγειονομικά χρονική περίοδο που διανύουμε.

Η Διαδικτυακή Ομάδα Των Φιλόζωων Εθελοντών ΑδέσποταGreece

(Visited 329 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*