Ψήφισμα Δ.Ε. Παναγίας Αργοκοιλιώτισσας για το θάνατο του Ιωάννου Ψαρρού

Ψήφισμα για το θάνατο της Βούλας Κονδύλη
Άκης Αξαόπουλος
10/03/2021 13:36
 
 
 

 

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ιερού Πανναξιακού Προσκυνήματος Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης Νάξου, σήμερα 7 Μαρτίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 19:.30 π.μ. συνήλθε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Προέδρου αυτής, Μητροπολίτου Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου ύστερα από την εις Κύριον εκδημίαν, του Ιωάννου Δ. Ψαρρού Επιτίμου μέλους της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Πανναξιακού Προσκυνήματος Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης Νάξου.

Στην εισήγησή του ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής, μίλησε για το εξέχον αυτό πρόσωπο της κοινωνίας της Νάξου, το οποίο ξεχώριζε στις καρδιές μας για την αγάπη και τιμή που απέδιδε στο πρόσωπο της Παναγίας μας της Αργοκοιλιωτίσσης. Ο εκλιπών, γόνος πολυτέκνου οικογενείας, εγεννήθη στις 8 Μαρτίου 1926 στην Κόρωνο Νάξου και μαθήτευσε στο Γυμνάσιο της Χώρας.

Στις 4 Ιανουαρίου 1953 ήρθε εις γάμου κοινωνίαν μετά της, εκ Κορώνου προερχομένης και προσφάτως κοιμηθείσης Αλεξάνδρας Πούλου, από την οποία δεν έλειψε στιγμή από κοντά της και με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.

Ξεκίνησε τα εργασιακά του βήματα στο ΙΚΑ Νάξου, την περίοδο εκείνη κατά την οποία, η εν λόγω υπηρεσία, περιελάμβανε και τα νησιά Πάρου και Θήρας. Συνεπής στα καθήκοντά του, έφθασε ως την θέση του Διευθυντού, από την οποία συνταξιοδοτήθηκε.

Από το 1992, έτος ιδρύσεως του Ιερού Πανναξιακού Προσκυνήματος Παναγίας Αργοκοιλιωτίσσης Νάξου, ως μέλος της Διοικούσης Επιτροπής, συμμετείχε ψυχή τε και σώματι, στην οργάνωση και λειτουργία από τα πρώτα βήματα του Ιερού Προσκυνήματος, υπό την Προεδρία του μακαριστού Μητροπολίτου Παροναξίας κυρού Αμβροσίου και συνέβαλε αποφασιστικά τόσο στην ανάδειξη και προβολή του, όσο και στην ανέγερση του νέου υπερμεγέθους Ιερού Ναού.

Συνέγραψε πληθώρα ποιημάτων, τα περισσότερα από τα οποία είναι γεμάτα από αγάπη για την Παναγία μας. Εξέχουσα θέση κατέχει το αξιοθαύμαστο πόνημά του για την Παναγία την Αργοκοιλιώτισσα, στο οποίο γίνεται ιστορική αναδρομή της πορείας του Ιερού Προσκυνήματος, της ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος αλλά και των θαυμάτων Της Παναγίας μας.

Στην συνέχεια, η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι:
1) Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του Σεβασμιωτάτου Προέδρου και των μελών της Επιτροπής στην οικογένεια του μεταστάντος.
2) Να κτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες του Ιερού Προσκυνήματος, κατά την ημέρα της κηδείας του.
3) Να παραστεί σύσσωμος η Διοικούσα Επιτροπή εις την Εξόδιον Ακολουθίαν.
4) Να αναρτηθεί η φωτογραφία του μεταστάντος στα γραφεία της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος.
5) Να διατεθεί στην μνήμη του χρηματικό ποσό αντί στεφάνου για την συνέχιση των εργασιών του νέου Ιερού Ναού.
6) Να γίνει ειδικό αφιέρωμα στο αμέσως επόμενο τεύχος του περιοδικού «Παναγία η Αργοκοιλιώτισσα».
7) Να αναγνωσθεί το παρόν ψήφισμα από τον Αντιπρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος, κατά την Εξόδιον Τελετήν και
8) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό και Κυκλαδικό Τύπο.

(Visited 366 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*