«Σκοντάφτει» στην στέγαση των εργαζομένων η λειτουργία του νοσοκομείου της Σαντορίνης

admin
25/05/2016 00:26
 
 
 

 

Διαπαραταξιακή συνάντηση για την επιτάχυνση και ρύθμιση των λεπτομερειών της έναρξης λειτουργίας του νοσοκομείου της Σαντορίνης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο γραφείο του δημάρχου Θήρας, στην οποία παρέστη και το μέλος της ΑΕΜΥ Μιχάλης Ρούσσος που έκανε και τη σχετική ενημέρωση.

Διαπιστώνοντας την δυσκολία εξεύρεσης κατοικιών για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου (κάτι που είχε τεθεί στους αρμόδιους αρκετό καιρό πριν), επανήλθε το θέμα του μη υπολογισμού της εντοπιότητας ως κριτηρίου πρόσληψης. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Θήρας, αναφέρεται μάλιστα, ότι «με ευθύνη της ΑΕΜΥ, η προκήρυξη των προσλήψεων δεν έλαβε υπόψη την εντοπιότητα των εργαζομένων, αν και είχε ζητηθεί από πλευράς Δήμου στις συζητήσεις που είχαν προηγηθεί». Σύμφωνα με τον δήμο, «η εντοπιότητα, ως κριτήριο πρόσληψης, όχι μόνο δεν αναιρεί τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα των υποψηφίων, αλλά κρίνεται και απαραίτητη από την συνταγματικά κατοχυρωμένη έννοια της νησιωτικότητας της περιοχής, αλλά και τις άλλες ιδιαιτερότητες της Σαντορίνης».

Η τοπική αυτοδιοίκηση της Σαντορίνης, για ακόμη μια φορά, έκρινε επιτακτική την ανάγκη συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (η οποία έχει ήδη ζητηθεί δύο φορές σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού) κι εφόσον το αίτημα γίνει δεκτό από τον υπουργό, θα ακολουθήσει και συνολική ενημέρωση του θηραϊκού λαού.

«Είναι προφανές ότι η ανταπόκριση του υπουργείου Υγείας θα πρέπει να είναι άμεση, γιατί κάθε καθυστέρηση θα έχει συνέπειες στη ζωή και στην υγεία των επισκεπτών και των κατοίκων της Σαντορίνης» καταλήγει η ανακοίνωση του δήμου Θήρας.

Ειδήσεις: Κυκλάδες

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*