Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στην Σαντορίνη

admin
02/02/2015 22:43
 
 
 

Στη Σαντορίνη βρέθηκε τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Υπαπαντής του Κυρίου.

Το πρωί ο περιφερειάρχης έλαβε μέρος στην λιτανεία της εικόνας της Υπαπαντής, πλαισιωμένος από τον δήμαρχο Θήρας κ. Ζώρζο, τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ.  Λεονταρίτη και την έπαρχο Θήρας κ. Λειβαδάρου.

Επίσης, ο  κ. Χατζημάρκος επισκέφθηκε το Γυμνάσιο  Μεσαριάς (το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσής του), για να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών.  Το Γυμνάσιο, προϋπολογισμού 2.988.985 ευρώ, κατασκευάζεται με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου «πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο, που η σημερινή περιφερειακή αρχή  παρέλαβε σταματημένο και χωρίς καμία προοπτική αποπεράτωσης. Σήμερα βρίσκεται στην τελική φάση. Απομένει να γίνει η ασφαλτόστρωση του πάρκινγκ του σχολείου, που καθυστέρησε λόγω των  δυσμενών καιρικών συνθηκών».

Ο περιφερειάρχης συναντήθηκε και με τον  Ηγούμενο της ιστορικής Ιεράς Μονής του Προφήτη Ηλία, πατέρα  Δαμασκηνό. Στη συζήτηση κυριάρχησε  το θέμα της παραμονής και αναβάθμισης του στρατιωτικού ραντάρ που βρίσκεται στον αύλειο χώρο της Μονής, η απομάκρυνση του οποίου ζητείται εδώ και χρόνια από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Το απόγευμα της Δευτέρας ο κ. Χατζημάρκος παρακολούθησε  την παρουσίαση των έως σήμερα μετρήσεων, αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων της μελέτης με τίτλο «Πρόγραμμα παρακολούθησης και ελέγχου των Επικινδύνων και Τοξικών Ουσιών από το Ναυάγιο του SEA DIAMOND» στο κτίριο του Μπελλώνειου Ιδρύματος. Η μελέτη εκπονήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το εργαστήριο Διαχείρισης Τοξικών και Επικινδύνων Αποβλήτων, του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*