Συστάθηκε ομάδα εργασίας για το ναυάγιο του “Sea Diamond”

sea diamond
admin
27/06/2016 13:36
 
 
 

Η συνδρομή στο έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας από τις συνέπειες του ναυαγίου του “SeaDiamond” που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή της Καλντέρας από τις 6 Απριλίου του 2007 είναι ο σκοπός της ομάδας εργασίας που συστάθηκε από τα υπουργεία Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Την ομάδα αποτελούν οι:

*Ξανθή Μπασάκου (Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως Συντονίστρια)

*Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Μάμμης Βασίλειος (Διευθυντής Λιμενικής Αστυνομίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής).

*Πλοίαρχος Λ.Σ. Κοντραφούρης Χαράλαμπος (Διευθυντής Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής).

*Φανή Τσέλιου (Συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής).

*Πέτρος Βαρελίδης (Συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

*Γεώργιος Διονυσόπουλος (Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας).

*Ηλίας Πελέκης (Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας).

*Στέλιος Παπανδρεόπουλος (πληρεξούσιος Δικηγόρος του Δήμου Θήρας).

*Λουκάς Λυγνός (Φυσικός Ραδιοηλεκτρολόγος, εκπρόσωπο Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του SeaDiamond).

 

Πρώτη συνάντηση μέσω Skype

Η ομάδα εργασίας συναντήθηκε για πρώτη φορά μέσω Skype την Πέμπτη 23 Ιουνίου από το δημαρχείο Θήρας και το υπουργείο Ναυτιλίας (στη συζήτηση συμμετείχε και ο δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος) και κατέληξε στις ακόλουθες πρώτες κινήσεις:

α) Διερεύνηση του αποθεματικού του Πράσινου Ταμείου έτσι ώστε να προχωρήσει η αίτηση χρηματοδότησης εργασιών στο ναυάγιο. Ο στόχος είναι να γίνει επικαιροποίηση του ναυαγίου μέσω βιντεοσκόπησης (η τελευταία είχε πραγματοποιηθεί το 2011).

β) Να σταλούν εκ νέου επιστολές σε μορφή δικογράφου προς τις αρμόδιες εταιρείες του SeaDiamond για την ανάληψη των ευθυνών τους μέχρι την επόμενη δικάσιμο που έχει οριστεί για τις 22/09/2016.

Διαβάστε τη σχετική απόφαση για τη σύσταση της ομάδας

(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*