Γιώργος Λεονταρίτης: «Ωριμάζουμε και ξεπερνούμε τους τοπικισμούς μας»

giorgos leontaritis 2
admin
07/07/2016 10:12
 
 
 

Για το θέμα των υποθηκοφυλακείων, τη σύναψη διαβαθμιδικών συμβάσεων για έργα ύδρευσης σε Κίμωλο, Φολέγανδρο και Αντίπαρο, αλλά και για το Φράγμα Τσικαλαριού μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης στην Πόπη Αλιμπέρτη και την εκπομπή “AlibertiNews” του AegeanVoice 107.5.

«Δυστυχώς, συνεχίζεται η επίθεση ενάντια στα νησιά μας, με πράξεις ακατανόητες και πέραν λογικής, τις οποίες δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε» δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης, ο οποίος ευχαρίστησε τους δικηγορικούς συλλόγους, τους δήμους, αλλά και όσους φορείς αντέδρασαν στην προωθούμενη κατάργηση των υποθηκοφυλακείων, γεγονός που – σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη – αποδεικνύει ότι οι τοπικές κοινωνίες ωρίμασαν και ξεπέρασαν τους τοπικισμούς, παραμένοντας σε επαγρύπνηση για τις όποιες εξελίξεις σχετικά με το θέμα.

«Ζωτικής σημασίας τα έργα ύδρευσης»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σύναψη τριών διαβαθμιδικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Ν. Αιγάιου και των δήμων Κιμώλου, Φολεγάνδρου και Αντιπάρου για τα έργα «Κατασκευή Συνοδών Έργων Μονάδας Αφαλάτωσης Κιμώλου» (προϋπολογισμού 800.000€ προ ΦΠΑ), «Εξωτερικά Δίκτυα Ύδρευσης Χώρας – Αγκάλη – Άνω Μεράς Φολεγάνδρου» (προϋπολογισμού 550.000€ προ ΦΠΑ) και «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Οικισμού Αντιπάρου» (προϋπολογισμού 300.000€ προ ΦΠΑ).

Όπως είπε ο κ. Λεονταρίτης, τα έργα ύδρευσης είναι «ζωτικής σημασίας» για τα νησιά, λύνοντας οριστικά χρόνια προβλήματα και προσφέροντας ποιοτική αναβάθμιση. «Δυστυχώς, υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα, τα οποία όμως θα έπρεπε να είχαν ήδη ξεπεραστεί μέσω του πακτωλού χρημάτων που πήρε η χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια» συμπλήρωσε.

«Γεφύρι της Άρτας» το Φράγμα Τσικαλαριού

«Γεφύρι της Άρτας, όλα τα δημόσια έργα στην Ελλάδα» χαρακτήρισε ο αντιπεριφερειάρχης το Φράγμα Τσικαλαριού και υποστήριξε ότι αποτελεί «ένα πολύ σημαντικό και αναπτυξιακό έργο για τη Νάξο που δεν θα ναυαγήσει και τελικά θα βρεθεί λύση», χωρίς όμως να προχωρά σε κάποια πιο συγκεκριμένη δέσμευση.

Σύμφωνα με τον κ. Λεονταρίτη, το βιομηχανικό νερό κοστίζει, όπως κοστίζουν και οι αφαλατώσεις, με τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να πληρώνουν πανάκριβα ένα αγαθό που θα έπρεπε να το απολαμβάνουν με χαμηλό κόστος. Επιπλέον, τροχοπέδη – κατά την άποψη του – είναι και ο ανθρώπινος παράγοντας που συμβάλλει στο να υπάρχει καθυστέρηση στην εξέλιξη των έργων.

Τέλος, αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο οδικό δίκτυο της Νάξου, ένα έργο που θα πλησιάσει τα 3 εκ. ευρώ.

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*