Γιάννης Ρούσσος: «Να συντονιστούμε ακόμη καλύτερα»

royssos giannis
admin
21/07/2016 12:00
 
 
 

Συνεχίζει τις διεκδικήσεις του σε πολλά «ανοιχτά» μέτωπα το Επιμελητήριο Κυκλάδων, ο πρόεδρος του οποίου Γιάννης Ρούσσος μίλησε στην εκπομπή “AlibertiNews” του AegeanVoice 107.5.

Ο κ. Ρούσσος αναφέρθηκε, αρχικά, στην πρόσφατη συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, κάνοντας ξεχωριστή μνεία στην παγκυκλαδική συνάντηση φορέων που προετοιμάζεται με εντατικούς ρυθμούς, στην οποία θα συμμετάσχει και η κ. Κουντουρά.

«Όπως είναι σήμερα τα πράγματα, πρέπει να διεκδικούμε συνεχώς ακόμη και το πιο μικρό και το πιο απλό» δήλωσε ο κ. Ρούσσος και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά αντίθετα επιθυμία του φορέα είναι να υπάρξουν απτά και εφαρμόσιμα αποτελέσματα. Μάλιστα, ανέφερε τον δύσκολο αγώνα που συνεχίζει να δίνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τον μειωμένο ΦΠΑ, έναν αγώνα που ίσως οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, μίλησε για το ekyklades.gr, χαρακτηρίζοντας το ως ένα «τρομερό μέσο προβολής», που αξιοποιείται τόσο από τους επαγγελματίες του νομού, όσο κι από εν δυνάμει επισκέπτες. Έκανε δε, γνωστό ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ένας αρκετά μεγάλος αριθμός καταλυμάτων της Νάξου να ενταχθεί στο σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων, σε συνεργασία και με τον τοπικό σύλλογο.

Όσον αφορά στο θέμα της έδρας της Περιφέρειας, το οποίο απασχολεί την τοπική επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες, ο κ. Ρούσσος τόνισε ότι το Επιμελητήριο δεν πρόκειται να ασχοληθεί περαιτέρω, μιας και υπάρχουν σημαντικότερα θέματα για να αναλώσει την ενέργεια του. «Δεν τίθεται θέμα μεταφοράς της έδρας. Αν είχε ανακινηθεί σε επίσημο επίπεδο, θα συναντούσε την απόλυτη και κάθετη αντίδραση του Επιμελητηρίου […] Σημασία έχει να λειτουργεί σωστά η Περιφέρεια και να εξυπηρετούνται οι πολίτες» επισήμανε ο πρόεδρος του φορέα.

Τέλος, με αφορμή και την υποψηφιότητα του Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», ο κ. Ρούσσος έκανε εκτενή αναφορά στην πρωτοβουλία “AegeanCuisine”, η οποία – ουσιαστικά – φέρει την «σφραγίδα» του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και μπορεί να λειτουργήσει ενισχυτικά στην υποψηφιότητα του Ν. Αιγαίου, που τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως έχει αναγνωρίσει τη σημασία και την σπουδαιότητα του γαστρονομικού τουρισμού.

«Πρέπει να συντονιστούμε ακόμη καλύτερα για να είναι τα βήματα μας πιο πρακτικά τόσο για τις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες, αλλά για το τουριστικό προϊόν. Ας συνεχίσουμε τις ενέργειες μας με έναν κοινό σκοπό και ένα κοινό σκεπτικό» κατέληξε στην τοποθέτηση του ο κ. Ρούσσος.

(φωτό: eea.gr)

(Visited 47 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*