Ηλεκτρονικά ή δια ζώσης η εγγραφή για τα δημοτικά ποδήλατα στη Σύρο

dimotika podilata plateia miaoyli
admin
22/07/2016 12:42
 
 
 

Είτε στον σταθμό που βρίσκεται στην πλατεία Μιαούλη, είτε μέσω της ιστοσελίδας http://syros.cyclopolis.gr μπορεί να γίνε η εγγραφή στο σύστημα Δημοτικών Ποδηλάτων που είναι διαθέσιμα στην Ερμούπολη της Σύρου.

Κατά την εγγραφή, δηλώνονται τα απαραίτητα στοιχεία και μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας καταβάλλεται ποσό του 1€. Το ποσό αυτό χρησιμοποιείται για την επιβεβαίωση των στοιχείων και για την δυνατότητα παραλαβής ποδηλάτου.

To όνομα χρήστη (username ή cycloname) και ο κωδικός πρόσβασης (pin ή cyclopin) αποστέλλονται στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει ο χρήστης, ενώ ο κωδικός πρόσβασης μπορεί να αλλαχθεί μέσα από την ιστοσελίδα.

Σταθμοί παραλαβής ποδηλάτων υπάρχουν στην πλατεία Μιαούλη, στο χώρο στάθμευσης Πλακούρα και πλησίον διασταύρωσης Λαδοπούλου.

Τα ποδήλατα διατίθενται δωρεάν για μία ώρα. Πέραν της ώρας, η χρέωση είναι 50 λεπτά για κάθε μισάωρο. Σε περίπτωση που ο χρήστης, αφού κλειδώσει το ποδήλατο, επιθυμεί να πάρει ξανά άλλο, η διάρκεια της μίας ώρας ξεκινάει από την αρχή.

Εάν εξαντληθεί το 1€, ο χρήστης θα πρέπει να «φορτώσει» ξανά χρήματα μέσω του σταθμού ή της ιστοσελίδας για να μπορεί να παραλάβει ξανά ποδήλατο. Εάν το ποδήλατο απουσιάζει πάνω από 3 ημέρες (72 ώρες), θα καταλογισθεί στο χρήστη ολόκληρο το ποδήλατο, αξίας 450€.

Το σύστημα (το οποίο είναι διαθέσιμο ολόκληρο το 24ωρο) παρέχει τη δυνατότητα στους δημότες και επισκέπτες της Ερμούπολης να χρησιμοποιούν κοινόχρηστα ποδήλατα για τις διαδρομές τους, διευκολύνοντας τη μετακίνησή τους, αποφεύγοντας τη χρήση ιδιωτικών μεταφορικών μέσων, υποβοηθώντας το έργο των μέσων μαζικής μεταφοράς και συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην μείωση των ρύπων εντός της πόλης.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*