ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων για το νέο αεροδρόμιο Πάρου: «Καταντά βαρετό να ασκούμε κριτική στις μικροπολιτικές τακτικές της ΝΔ»

neo aerodromio paroy 2
admin
27/07/2016 01:03
 
 
 

Συνεχίζεται ο «χαρτοπόλεμος» για το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, δύο μόλις μέρες πριν την τελετή των εγκαινίων, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτή τη φορά, σειρά είχε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, η οποία με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, επιτίθεται στη ΝΔ Κυκλάδων και τη δημοτική αρχή της Πάρου, υποστηρίζοντας ότι στο πλαίσιο μιας μικροπολιτικής τακτικής και καπήλευσης των έργων της κυβέρνησης, «πραγματοποίησαν εγκαίνια πριν από τα εγκαίνια».

«Εμείς μένουμε στην ουσία. Και η ουσία είναι πως μετά το νοσοκομείο της Σαντορίνης, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει ακόμα ένα έργο ζωτικής σημασίας για τις Κυκλάδες. Αντί να επιζητούμε ψεύτικες δάφνες και κάλπικα μπράβο, προσπαθούμε αδιάκοπα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών με ρήτρα νησιωτικότητας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο δελτίο Τύπου, το πλήρες περιεχόμενο του οποίου έχει ως εξής:

Χτες (σ.σ. τη Δευτέρα) γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη προσπάθειας της αντιπολίτευσης και των τοπικών της εντολοδόχων, να υποβαθμίσουν τις επιτυχίες της κυβέρνησης και να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη. Αφορμή αυτή τη φορά ήταν η παράδοση στο επιβατικό κοινό του νέου αεροδρομίου της Πάρου. 

Ο νέος διάδρομος του αεροδρομίου, επιχειρησιακού μήκους 1400 μέτρων, κόστισε 15,2 εκατ. ευρώ, χρήματα που προήλθαν εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Φυσικά, σημαντική ήταν και η συμβολή της Olympic Air στην κατασκευή των κτηριακών εγκαταστάσεων σε συνεργασία πάντα με το αρμόδιο υπουργείο. Τα εγκαίνια του αεροδρομίου έχουν από καιρό προγραμματιστεί για την Παρασκευή 29 Ιουλίου. 

Παρ’ όλα αυτά, η δημοτική αρχή τη Δευτέρα αποφάσισε να κομματικοποιήσει το μεγάλο αυτό έργο, πραγματοποιώντας εγκαίνια πριν από τα εγκαίνια! Στην κωμικοτραγική αυτή εκδήλωση συμμετείχε σύσσωμη η ΝΔ Κυκλάδων, που – αν και αντιπολίτευση – έσπευσε να εγκαινιάσει ένα δημόσιο έργο!

Καταντά βαρετό να εξηγούμε τα αυτονόητα. 

Καταντά βαρετό να ασκούμε κριτική στις μικροπολιτικές τακτικές της ΝΔ. 

Σας χαρίζουμε τις φανταχτερές εκδηλώσεις, σας χαρίζουμε τα κοσμικά φλας και τους διθυράμβους από τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ. Καταλαβαίνουμε την επιθυμία σας να καπηλευτείτε τα έργα της κυβέρνησης, αφού εδώ και 40 χρόνια έχετε αποδείξει μόνο τις ικανότητές σας στη διαφθορά και στη διαπλοκή. 

Και εμείς μένουμε στην ουσία. Και η ουσία είναι πως μετά το νοσοκομείο της Σαντορίνης, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει ακόμα ένα έργο ζωτικής σημασίας για τις Κυκλάδες. Αντί να επιζητούμε ψεύτικες δάφνες και κάλπικα μπράβο, προσπαθούμε αδιάκοπα για το σχεδιασμό και την υλοποίηση πολιτικών με ρήτρα νησιωτικότητας.

Την Παρασκευή στην Πάρο θα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, οι τρεις βουλευτές μας, τα μέλη και οι φίλοι των τοπικών μας οργανώσεων. Καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς του νησιού, να εγκαινιάσουμε όλοι μαζί ένα έργο πνοής για την Πάρο και την ευρύτερη περιοχή. 

(φωτό: parospress.blogspot.com)

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*