Δηλώσεις Συρίγου, Συρμαλένιου, Μανιού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το νέο αεροδρόμιο της Πάρου

vouleftes syriza kyklades
admin
29/07/2016 09:25
 
 
 

Τις δηλώσεις των τριών κυβερνητικών βουλευτών του νομού μας Αντώνη Συρίγου, Νίκου Συρμαλένιου και Νίκου Μανιού σχετικά με το νέο αεροδρόμιο της Πάρου και τη σημερινή τελετή εγκαινίων φιλοξένησε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Και οι τρεις βουλευτές εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου και τονίζουν ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη όχι μόνο της Πάρου, αλλά και των Κυκλάδων. Αναλυτικά, οι δηλώσεις τους:

 

Αντώνης Συρίγος

«Η λειτουργία του νέου αεροδρομίου της Πάρου αποτελεί μια ευχάριστη πραγματικότητα. Η Πάρος, το πανέμορφο αυτό κυκλαδονήσι, διαθέτει πλέον μια ευπρόσωπη και αξιοπρεπή πύλη εισόδου και εξόδου στον κόσμο και τις διεθνείς αγορές. Ένα χρήσιμο εργαλείο προόδου για την τοπική κοινωνία και τις μελλοντικές γενιές.

Αξίζουν μεγίστων τιμών όλοι όσοι εργάστηκαν επί σειρά ετών για την υλοποίηση αυτού του έργου με το οποίο κυριολεκτικά πια η Πάρος ανοίγει τα φτερά της. Στους διοικητικούς και αυτοδιοικητικούς άρχοντες, στους τοπικούς και γενικούς φορείς, ιδιώτες, σωματεία και ενώσεις, και γενικά την τοπική κοινωνία που υπομονετικά αλλά σταθερά και αποφασιστικά αγωνίσθηκε για την πραγματοποίηση του μεγάλου αυτού έργου.

Τα εγκαίνια ενός έργου είναι η απαρχή της καθιέρωσής του, σηματοδοτούν την έναρξη της λειτουργίας του και αποτελούν την αφετηρία των προσπαθειών για τη συντήρηση και ορθή λειτουργία του, δηλαδή την εξασφάλισή του στο μέλλον. Υπό αυτή την έννοια δεν αποτελούν εκδήλωση κυριότητας του έργου. Κύριος του αεροδρομίου είναι οι Παριανοί οι ίδιοι και όλοι οι Έλληνες που πρέπει να είναι περήφανοι γι’ αυτό.

Όπως ανέφερα παραπάνω, από την έναρξη έως την περαίωση, την παράδοση και την λειτουργία ενός έργου ο αγώνας μοιάζει με σκυταλοδρομία. Όσοι αγωνίσθηκαν παρέδιδαν ο ένας την σκυτάλη στον άλλο με τη σειρά. Τελευταίος δρομέας χρονικά στον αγαθό αυτό αγώνα, αλλά και πλέον σημαντικός, είναι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μας που με τις καίριες και επιτυχημένες παρεμβάσεις τους έδωσαν σάρκα και οστά στο όνειρο αυτό της λειτουργίας του αεροδρομίου σήμερα. Την αξία του επιτελεσθέντος έργου και την σπουδαιότητά του αλλά και την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση σε όλες αυτές τις αναπτυξιακές επιτυχίες σηματοδοτεί η παρουσία του πρωθυπουργού στην Πάρο. Αποτελεί συνάμα δε και έκφραση της αγάπης και ενδιαφέροντός του στους Παριανούς και τους Κυκλαδίτες.

Όλα τα άλλα διαδραματισθέντα ακόμη και προσφάτως, οι πικρίες, οι οξύχολες κριτικές ή και οι στείρες αρνήσεις, αποτελούν επεισόδια ή μικρολεπτομέρειες στην πορεία ενός τόσο μεγάλου έργου που σαφώς τα ξεπερνά και σε αξία και σε μέγεθος καθιστώντας τα ανάξια ακόμη και υπομνήσεως.

Εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους Παριανούς συμπολίτες μας, στους εργαζομένους του αεροδρομίου και στους επιχειρηματίες και ας μην λησμονούμε όλοι ότι «το φυλάξαι τα αγαθά χαλεπότερον του κτήσασθαι είναι».

 

Νίκος Συρμαλένιος

«Το νέο αεροδρόμιο Πάρου εγκαινιάζεται σήμερα με συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Το έργο αυτό αποτελεί τομή στην αναπτυξιακή τροχιά της Πάρου και της Αντιπάρου αλλά και της ευρύτερης νησιωτικής περιοχής, καθόσον η γεωγραφική θέση του νησιού ευνοεί τη γρήγορη διασύνδεση με πολλά άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Το νέο αεροδρόμιο αποτελεί πριν απ’ όλα κατάκτηση του λαού της Πάρου και της Αντιπάρου, που ξεκίνησε και στηρίχθηκε διαχρονικά από όλους τους δημάρχους και τις δημοτικές αρχές από τη δεκαετία του ‘90 μέχρι σήμερα. Η σημερινή κυβέρνηση βρήκε έτοιμο το μεγάλο αεροδιάδρομο των 1.400 μέτρων (μένει να ολοκληρωθούν άλλα 600), και σε συνεργασία με την Olympic air και τον Δήμο Πάρου κατασκεύασαν το κτίριο καθώς και τα συνοδά έργα πρόσβασης στο αεροδρόμιο. Η παρουσία του πρωθυπουργού αποτελεί μεγάλη τιμή και συμβολίζει τη δυναμική της νέας Ελλάδας που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε».

 

Νίκος Μανιός

«Σήμερα γίνονται τα εγκαίνια του αεροδρομίου της Πάρου από τον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνω ότι μέσα σε λίγες ημέρες ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέπτεται δεύτερη φορά της Κυκλάδες, κάτι που αμφιβάλλω ότι έχει συμβεί στη νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Αυτό το γεγονός δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση της κυβέρνησης και ίδιου του πρωθυπουργού να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη των Κυκλάδων.

Η επέκταση του αεροδρομίου είναι ένα βήμα ακόμη για την ολοκλήρωση του έργου που έχει ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν.

Οι συντονισμένες προσπάθειες της κυβέρνησης, για την ολοκλήρωση δεκάδων έργων που είχαν μείνει ημιτελή στη χώρα μας, είχαν άμεσο αποτέλεσμα.

Το έργο αυτό βοηθά στην τουριστική ανάπτυξη και όχι μόνο, της Πάρου, της Αντιπάρου αλλά και της Νάξου, γιατί οι αποστάσεις μεταξύ των τριών νησιών είναι πολύ μικρές και η θαλάσσια συγκοινωνία μεταξύ τους είναι σε καθημερινή βάση αρκετές φορές και ιδίως το καλοκαίρι.

Απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, το αρμόδιο υπουργείο θα συνεχίσει τις προσπάθειες του για τις επεκτάσεις και βελτιώσεις αεροδρομίων όπως για παράδειγμα της Νάξου».

(Visited 28 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*