Είδηση για την επέκταση του αεροδρομίου της Σύρου «έβγαλε» η συνάντηση Τσίπρα-Λεονταρίτη

aerodromio syroy 3
admin
29/07/2016 3:03
 
 
 

Τη δέσμευση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν εξελίξεις αναφορικά με το έργο επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου της Σύρου απέσπασε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος παρέστη σήμερα στα επίσημα εγκαίνια του νέου κρατικού αερολιμένα της Πάρου.

Στη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τους φορείς του νησιού, αμέσως μετά την ξενάγηση των επισήμων στους χώρους του νέου κρατικού αερολιμένα Πάρου, ο κ. Λεονταρίτης – παρουσία του κ. Σπίρτζη – ζήτησε την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για την άμεση δημοπράτηση του έργου της επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου της Σύρου, δεδομένου ότι «πρόκειται για ώριμο έργο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις από άποψη μελετών και αδειοδοτήσεων».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε το ενδιαφέρον και την κατανόησή του αναφορικά με το δίκαιο του αιτήματος, ενώ και ο κ. Σπίρτζης παραδέχτηκε ότι το έργο είναι έτοιμο και ώριμο προς δημοπράτηση.

 

leontaritis egkainia aerodromioy paroy 1

Στήριξη και για τα αεροδρόμια Νάξου και Μήλου

Ο κ. Λεονταρίτης ζήτησε, επίσης, τη στήριξη του πρωθυπουργού, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την επέκταση των αεροδρομίων της Νάξου και της Μήλου, οι οποίες θεωρούνται καθοριστικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη τόσο των νησιών αυτών, όσο και αυτών που γειτνιάζουν (Ηρακλειά, Δονούσα, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Αμοργό), καθώς και την αρωγή της κυβέρνησης, όσον αφορά στην επέκταση της κρατικής μέριμνας και την ενίσχυση της χρηματοδότησης των άγονων γραμμών στη νησιωτική Ελλάδα, για κοινωνικούς, οικονομικούς και εθνικούς λόγους.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων έθεσε το μείζον θέμα του στρατηγικού σχεδιασμού των συνδυαστικών μεταφορών και του επανασχεδιασμού της ενδοεπικοινωνίας στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

leontaritis egkainia aerodromioy paroy 2

«Σημαντικό συγκοινωνιακό έργο το νέο αεροδρόμιο της Πάρου»

«Ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό συγκοινωνιακό έργο το οποίο συμβάλλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στη βέλτιστη εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης και κατ’ επέκταση στην τουριστική ανάπτυξη της Πάρου» δήλωσε ο κ. Λεονταρίτης, σημειώνοντας πως «το νέο αεροδρόμιο θα δώσει μια νέα πνοή στην κοινωνική, οικονομική, εμπορική και τουριστική ζωή του νησιού και ευρύτερα των Κυκλάδων, που αποκτούν σταδιακά μια αξιοσημείωτη αναπτυξιακή δυναμική».

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του ακούγοντας τον πρωθυπουργό στην ομιλία του να επαναλαμβάνει και να υιοθετεί τη στρατηγική της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για τα υδατοδρόμια, αλλά και για την αναγκαιότητα εφαρμογής του μεταφορικού ισοδύναμου.

(Visited 20 times, 1 visits today)