Σε Σύρο και Τήνο ο αντιπεριφερειάρχης Φ. Ζαννετίδης – Επαναλειτουργεί το σφαγείο Τήνου

admin
06/02/2015 08:38
 
 
 

Ενημερωτική συνέλευση για θέματα πρωτογενή τομέα διεξήχθη στη Σύρο, σε αίθουσα του κτιρίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην οποία συμμετείχαν τα Δ.Σ. του Συλλόγου Μελισσοτρόφων, του Αγροτικού Συλλόγου, καθώς και του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων.

Στην συζήτηση τέθηκαν τα προβλήματα που τους απασχολούν και ενημερώθηκαν για την ευκαιρία που παρουσιάζει η νέα προγραμματική περίοδος που θα ξεκινήσει σε λίγο στην χώρα μας. Στη συζήτηση προσήλθε και ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος κι ακολούθησε διάλογος σε θέματα του πρωτογενή τομέα.

Επίσης – και μετά το προσκύνημα στην Μεγαλόχαρη – ο περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη, τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Φιλήμονα Ζαννετίδη, τον έπαρχο Τήνου Γιάννη Γιαγιά, τον περιφερειακό σύμβουλο Μάρκο Δαδάο, υψηλόβαθμα στελέχη της Περιφέρειας και με την παρουσία τον δήμαρχο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, επισκέφθηκε το σφαγείο Τήνου.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, «η νέα περιφερειακή αρχή παρέλαβε κλειστό το συγκεκριμένο σφαγείο και με τις υποδείξεις και την καθοδήγηση της, ο Δήμος Τήνου, σε σύντομο χρονικό διάστημα προχώρησε σε ενέργειες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία που διέπει τις σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις παραγωγής κρέατος και παρέδωσε με ασφάλεια για τη δημόσια υγεία, μια σημαντική υποδομή που αφορά στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και οικονομίας στο νησί της Τήνου».

Στη συνέχεια (και μετά την αποχώρηση του περιφερειάρχη για την Σύρο), ο κ. Ζαννετίδης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της μικροζυθοποιίας «ΝΗΣΟΣ» που πρόσφατα κέρδισε υψηλή ευρωπαϊκή διάκριση σε διαγωνισμό μπύρας στην Γερμανία, θέλοντας να τονίσει με αυτήν την επίσκεψη τη σημασία της μεταποίησης των προϊόντων του πρωτογενή τομέα στα νησιά μας και του πόσο δυναμικά ενεργεί στην τοπική οικονομία.

Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τήνου, παρουσία του επάρχου κ. Γιαγιά, του δημάρχου κ. Ορφανού, των αντιδημάρχων κ.κ. Αρμάου και Απέργη, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σιώτου, προέδρων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του νησιού της Τήνου, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τήνου κ. Κορνάρου, προέδρων συλλόγων και συνεταιρισμών και αρκετών αλιέων, κτηνοτρόφων και γεωργών, ο κ. Ζαννετίδης, αφού παρέδωσε επίσημα στον δήμαρχο την επιστολή για την λειτουργία του σφαγείου, αναφέρθηκε στους στόχους και το πρόγραμμα της Περιφέρειας για τον Πρωτογενή Τομέα. Ακολούθησε η υποβολή ερωτήσεων των παρευρισκομένων προς τον αντιπεριφερειάρχη και τα παριστάμενα στελέχη της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαννετίδης δήλωσε: «Ας αποτελέσει παράδειγμα για μίμηση η συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου Τήνου, που σε σύντομο χρονικό διάστημα λύθηκε ένα σημαντικό πρόβλημα που απασχολούσε τους κατοίκους και λειτουργεί μια σημαντική υποδομή για την ανάπτυξη της οικονομίας του νησιού. Η δημοτική αρχή Τήνου ανταποκρίθηκε άμεσα και διέθεσε και τους πόρους που απαιτούνταν. Η παρουσία δε και του Περιφερειάρχη στο σφαγείο σηματοδοτεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας, την σημασία και την κατεύθυνση της νέας περιφερειακής αρχής για την αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό των υποδομών των νησιών μας». 

(Visited 14 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*