Φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις σε επιχειρήσεις της Μυκόνου και της Σαντορίνης

santorini caldera
admin
09/08/2016 14:56
 
 
 

Στοχευμένους ελέγχους σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας πραγματοποιούν κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο.

Στο πλαίσιο των ελέγχων αυτών, από τις 25 Ιουνίου μέχρι και τις 7 Αυγούστου, διαπιστώθηκαν συνολικά 103 παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και του υγειονομικού κανονισμού σε 81 επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν: 34 φορολογικές παραβάσεις που αφορούσαν στη μη έκδοση 502 αποδείξεων, 65 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας (μη καταχώρηση στους πίνακες προσωπικού και εργασία πέραν του ωραρίου), που αφορούσαν 232 εργαζόμενους και 4 παραβάσεις που αφορούσαν στη λειτουργία καταστημάτων χωρίς άδεια.

Στις Κυκλάδες, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στη Μύκονο και στη Σαντορίνη. Στη Μύκονο, σε επτά επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν πέντε περιπτώσεις μη έκδοσης 38 αποδείξεων και τέσσερις περιπτώσεις μη καταχώρησης στους πίνακες προσωπικού, που αφορούσαν τέσσερις εργαζόμενους. Στη Σαντορίνη, σε τέσσερα καταστήματα διαπιστώθηκαν τρεις περιπτώσεις μη καταχώρησης στους πίνακες προσωπικού, που αφορούσαν 23 εργαζόμενους και δύο περιπτώσεις εργασίας πέραν του ωραρίου, που αφορούσαν τέσσερις εργαζόμενους.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ οι έλεγχοι συνεχίζονται και θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της τουριστικής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

(Visited 32 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*