Σύρος: Συγκέντρωση συμπαράστασης στην κυβέρνηση

admin
09/02/2015 13:26
 
 
 

Συγκέντρωση συμπαράστασης στην κυβέρνηση και τις επιλογές της (όσον αφορά στην οικονομική πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει, στο πλαίσιο και των προεκλογικών της δεσμεύσεων) πρόκειται να διοργανωθεί την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στη Σύρο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων (Πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων, κεντρικό σύνθημα των συλλαλητηρίων που θα διοργανωθούν σε όλη την Ελλάδα την Τετάρτη, ημέρα της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup για το ζήτημα της Ελλάδας, είναι το: «Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς».

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Οι εργαζόμενοι στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μαζί με όλους τους συναδέλφους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, αντιστάθηκαν με αποφασιστικότητα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ακραίας λιτότητας που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια. Ο μαζικός αγώνας όλων των εργαζομένων συνέβαλε αποτελεσματικά στην απονομιμοποίηση των πολιτικών που οδήγησαν στην εξάπλωση της φτώχειας και της ανεργίας, αλλά και στην ένταση του αυταρχισμού και τη συνεχή κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου, ημέρα της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup για το ζήτημα της Ελλάδας, καλούμε και εμείς τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζί με όλο το λαό στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς».

Ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας με το κάλεσμα «Ανάσα αξιοπρέπειας»:

«Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν.

Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.  Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.

Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε!».

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΑΟΥΛΗ 6μ.μ. ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*