Αγανάκτηση των επιχειρηματιών για τα υπέρογκα ποσά στα πνευματικά δικαιώματα

aepi
admin
23/09/2016 22:28
 
 
 

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος για το πρόβλημα που έχει προκύψει για τους επιχειρηματίες σχετικά με την επιβολή υπέρογκων αμοιβών και προστίμων από Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης για τη χρήση των έργων των πνευματικών δημιουργών μελών τους. Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει άμεσα προκειμένου να εισαχθεί στην Βουλή των Ελλήνων προς ψήφιση ένα δίκαιο για όλα τα μέρη νομοσχέδιο. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

“Το Επιμελητήριο Κυκλάδων εκπροσωπεί τις χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις του Νομού οι οποίες επηρεάζονται άμεσα από την εφαρμογή της νομοθεσίας περί Πνευματικών Δικαιωμάτων. Η δυσάρεστη και άδικη κατάσταση που επικρατεί με την επιβολή υπέρογκων αμοιβών και προστίμων από Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης για την χρήση των έργων των πνευματικών δημιουργών μελών τους, έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στα μέλη μας, τα οποία μας ζητούν απεγνωσμένα την συμβολή μας στην βελτίωση της ισχύουσας νομοθεσίας. Για τον λόγο αυτό, χαιρετίσαμε με μεγάλη ικανοποίηση τις εργασίες για την τροποποίηση του νόμου της συλλογικής διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων, προς όφελος των επιχειρήσεων – χρηστών αλλά και των δικαιούχων. Δυστυχώς, απ’ ότι προκύπτει από τις σχετικές διαρροές στον Τύπο, και όπως αναλύεται στην υπ’ αρ. πρωτ. 3080/20-9-2016 κοινή επιστολή των μεγαλύτερων συλλογικών φορέων της Χώρας, υπάρχουν δυσμενείς για τους χρήστες και τους δικαιούχους εξελίξεις στην σύνταξη της τροποποίησης του σχετικού νομοσχεδίου. Το Επιμελητήριο μας, ήδη δέχεται μεγάλες πιέσεις και την αγανάκτηση των μελών, αφού από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει προκύπτει σαφώς χειρότερο καθεστώς στο θέμα της συλλογικής διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ο μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων – μελών που επηρεάζονται καθώς και οι ιδιαιτερότητες του Νομού καθιστούν το συγκεκριμένο θέμα εξόχως σοβαρό για το Επιμελητήριο μας. Για τον λόγο αυτό κάνουμε έκκληση να παρέμβετε άμεσα προκειμένου να εισαχθεί στην Βουλή των Ελλήνων προς ψήφιση ένα δίκαιο για όλα τα μέρη νομοσχέδιο, όπως αυτό που είχε προκύψει μετά την λήξη της δημόσιας διαβούλευσης της 22/1/2016″.

Οργή στον επιχειρηματικό κόσμο για το νομοσχέδιο για την ΑΕΠΙ

Ωστόσο, κοινή επιστολή προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα απέστειλαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς και ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση για τις διαφαινόμενες δυσμενείς εξελίξεις επί του νομοσχεδίου των πνευματικών δικαιωμάτων.

Όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του επιμελητηριακού και του επιχειρηματικού κόσμου, τους διακατέχει η αγανάκτηση και οργή όπως άλλωστε και το σύνολο των ανθρώπων που παράγουν πολιτισμό στη χώρα μας, που πληροφορήθηκαν για τη σκανδαλώδη τροποποίηση του νομοσχεδίου για τη συλλογική διαχείριση υπέρ της ΑΕΠΙ Α.Ε.

Διαβάστε την επιστολή: ΕΔΩ

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*