Γιάννης Ρούσσος: «Οι επιχειρήσεις πρέπει να μείνουν όρθιες»

giannis royssos proedros epimelitirioy
admin
28/09/2016 06:34
 
 
 

Στο αυτονόητο, δηλαδή να σταματήσουν οι χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις να καταβάλλουν υπέρογκες αμοιβές, αλλά και πρόστιμα τα οποία προκύπτουν από την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων και να πληρώνουν με έναν πιο ορθολογικό, δίκαιο και αναλογικό τρόπο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5.
Αφού επανέλαβε βασικά σημεία της επιστολής που εστάλη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από τον οποίο ζητείται να παρέμβει άμεσα ώστε να κατατεθεί ένα δίκαιο για όλα τα μέρη (επιχειρήσεις – χρήστες αλλά και δικαιούχους) νομοσχέδιο, ο κ. Ρούσσος τόνισε ότι αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, «η αντίδραση θα είναι πολύ έντονη», αφού «κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε ότι με αυτή την φορολογία η κάθε επιχείρηση έχει πολλά θέματα».
«Δεν μπορείς κάθε εβδομάδα να έχεις μια επιβάρυνση και μετά να περιμένουμε να έχουμε μείωση της ανεργίας και ανάπτυξη […] Πρέπει να μείνουν όρθιες οι επιχειρήσεις και δεν υπάρχει η δυνατότητα να μειωθεί η ανεργία αν δεν υπάρχουν μικρές υγιείς επιχειρήσεις» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο κ. Ρούσσος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι οι επιχειρηματίες θα πρέπει να «προσπεράσουν» τις «σειρήνες» της απαξίωσης των τοπικών συλλογικών φορέων και να παραμένουν συσπειρωμένοι γύρω από αυτούς, ως έναν τρόπο άμυνας απέναντι σε μέτρα και ρυθμίσεις που βλάπτουν την επιχειρηματικότητα.

(Visited 14 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*